İstanbul Şehir Tiyatrosu Emekçilerinden Çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belediye bürokratlarına teslim etmek istediği 98 yıllık Şehir Tiyatroları için 24 Nisan’da bir araya gelerek seslerini yükselten tiyatrocular ve tiyatro severler sezonun kapanış günü olan 29 Nisan’da tekrar buluşuyor.

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir tiyatrolarını belediye bürokratlarına teslim etmek istemesine 24 Nisan’da bir araya gelerek yanıt veren sanatçılar ve sanatseverler 2011-2012 sezonunun kapanış günü olan 29 Nisan’da tekrar bir araya geliyor.

Aynı zamanda Muhsin Ertuğrul’un ölüm yıldönümü olan 29 Nisan’da tekrar bir araya gelme çağrısı yapan tiyatroculara “Sanatçılar Girişimi” olarak destek vereceklerini belirten sanatçı Orhan Aydın da yarınki buluşmanın “sanatın üzerine atılan kara örtüyü de kaldırmak için önemli bir adım” olacağını ifade etti.

Yarınki buluşmanın çağrısı ise şu şekilde:

“İstanbul Şehir Tiyatrosu Emekçilerinden Çağrı:

GEL ŞEHRİM, SEYREYLE!

Sevgili İstanbullular

29 Nisan Pazar bizim için önemli bir gün.

2011-2012 sezonumuzun kapanış günü.

Aynı zamanda tiyatromuzun kurucusu Muhsin Ertuğrul'un ölüm yıl dönümü.

Biliyoruz ki, artık 98 yıllık şehir tiyatronuzun içinde bulunduğu üzücü sürecin farkındasınız.

29 Nisan'ın bizim için taşıdığı bu büyük anlamı şehrimizle paylaşmak ve sizlerle II. Büyük Buluşmamızı gerçekleştirmek istiyoruz.

Bu amaçla 29 Nisan saat 16:00'da Sevgili Hocamız Muhsin Ertuğrul'un Zincirlikuyu'daki mezarını ziyaret edeceğiz.

Ardından aynı gün hocamızın adını taşıyan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnemizin önündeki meydanda saat 18:30'dan itibaren mumlar yakıp, şarkılarla türkülerle sabahı karşılayacağız.

Tiyatromuzun içinden geçtiği bu zor günde siz sevgili İstanbullulara çağrımızdır :

GEL ŞEHRİM, SEYREYLE !

NOT: Gitarını, bağlamanı, minderini al da gel... :)

“Sanatın üzerine atılan kara örtüyü de kaldırmak”
"Sanatçılar Girişimi" olarak 29 Nisan’da yapılacak olan oturma eylemini destekleyeceklerini belirten tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, aynı zamanda Muhsin Ertuğrul’un hayatını kaybettiği ve sezonun son oyunlarının oynandığı gün olan 29 Nisan’da, tıpkı 24 Nisan’da olduğu gibi, tüm sanatçıların, tiyatro öğrencilerinin ve seyircilerin destek sunmasını beklediklerini söyledi.

Böylesi önemli bir günde yapılacak eylemde şehir tiyatrolarının yanında olacaklarını vurgulayan Aydın, orada bulunmanın, sanatın üzerine atılan kara örtüyü de kaldırmak için önemli bir adım olacağını ifade etti.

(soL -Haber Merkezi)