İzmirliler: Reyhanlı halkının yanındayız

Medya hükümetin emriyle "kafa iznine" çıksa da, memleketin her yerinden Reyhanlı protestoları yükselmeye devam ediyor. Bugün İzmir’de de, Reyhanlı patlamaları protesto edildi.

İzmir’de KESK’in çağrısıyla bir araya gelen siyasi parti, sendika ve kurumlar, Reyhanlı’daki patlamaları protesto etti. Konak’ta toplanan grup, Eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’ndan Ferdan Çiftçi, “AKP hükümetinin Suriye politikası Türkiye’yi savaş bataklığına sürüklemiştir. ABD’nin Ortadoğu’daki politikalarının en büyük destekçisi konumundaki Türkiye adeta ateşle oynamakta, Suriye’de mezhep kavgalarını körükleyerek yaşanan çatışmaların baş rolünü oynamaktadır. Suriye’de aktif rol alan AKP hükümeti Reyhanlı’da yaşanan ve onlarca sivil vatandaşımızın canına mal olan ortamı yaratmıştır” diye konuştu. Çiftçi, AKP’nin izlediği politikanın bu noktaya geleceğinin belli olduğunu belirterek, iktidarın ABD’nin gönüllü askeri konumunda geldiğini ifade etti. “Türkiye ve Ortadoğu’da barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyenler olarak AKP'nin savaş politikalarına teslim olmayacağız. Bizler, emek ve demokrasi güçleri olarak ABD ve işbirlikçilerinin savaş politikalarına karşı mücadelemize devam edeceğiz" denen açıklama, Çiftçi'nin "Yaşasın halkların kardeşliği” sözleriyle sona erdi.

Eylem boyunca, “Reyhanlı halkı yalnız değildir”, “Katil ÖSO ülkemizden defol”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.

(soL - Haber Merkezi)