Çorum ve Gaziantep'te Reyhanlı eylemi

Çorum'da demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Reyhanlı'da yaşanan saldırıları protesto yaptıklar eylemle protesto etti.

Çorum'da Kültür Sitesi önünde toplanan platform bileşenleri "REYHANLI İÇİN YASTAYIZ, KATLİAMA KARŞI AYAKTAYIZ" pankartı açtı.

KESK Çorum dönem sözcüsü Nevzat Veldet'in okuduğu basın açıklamasında "AKP'nin Suriye'ye yönelik emperyalist işgal ve dış müdahale girişimlerinin parçası olma iddiası ve ısrarının bedelini başta Reyhanlı halkı olmak üzere, tüm Türkiye en ağır şekilde ödemeye devam etmektedir. AKP iktidarının bir taraftan içeride savaşı durdurma iddiasında bulunurken, diğer bir taraftan da tüm komşu ülkelerle aktif savaş politikası yürütmesi, barıştan ne anladığını açıkça ortaya koymaktadır" denildi.

Veldet sözlerini "Biz bu ülkenin emekten, demokrasiden yana olan güçleri olarak Suriye halkını yalnız bırakmayacağımızı ve ülkemizin bir savaş cenderesine sokulmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Burada son aylarda ağzından barış sözcüğünü düşürmeyen AKP iktidarının samimiyetsizliğini bir kez daha protesto ediyoruz.Ülkemizde ve bölgemizde savaşa hayır demek için, tüm emek, demokrasi ve devrimci güçleri göreve çağırıyoruz." diyerek sonlardı.

TKP, EMEP, İHD, KESK ve DİSK'in katıldığı basın açıklamasında "AKP Elini Suriye'den Çek", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "Katil ABD İşbirlikçi AKP" Sloganları atıldı.

Gaziantep'te de eylem vardı
11 Mayıs Cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ve bu patlamanın neticesinde gelen ölümleri protesto etmek için Gaziantep'te TKP, HDK ve İHD, ortak bir basın açıklaması yaptı.

Saat 18.00'de Yeşilsu Parkı'nda yapılan açıklamayı KESK dönem sözcüsü Ömer Faruk Koç okudu.

Koç açıklamada, ''Bölgedeki çatışma ve gerilimin kanlı bir şekilde Türkiye'ye sıçraması kuşkusuz gelecek açısından tehlike arz etmektedir. Özellikle belirtmek isteriz ki, yaşanan savaştan canlarını kurtarmak için Türkiye'ye sığınmış Suriye'lileri hedefine alan hiçbir eylem kabul edilemez. Yaşanan bu acıların sorumlusu, öncelikli olarak emperyalist politikalara taşeronluk yapan AKP Hükümeti ve onun dış politikasıdır. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyor, yaralıların ise bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz'' dedi.

(soL - Çorum, Gaziantep)