TKP, Anı Tur emekçilerinin yanında

Anı Tur'un İstanbul Kozyatağı'ndaki genel müdürlük binasında emekçilerin direnişi sürüyor. Bugün TKP üyeleri, direnişteki emekçileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında şirket yetkilileriyle görüşen bir emekçi taleplerinin kabul edileceği sözü verildiğini söyledi.

soL - İstanbul

Türkiye Komünist Partisi, işten çıkarıldıktan sonra direnişe geçen Anı Tur emekçilerine bugün dayanışma ziyaretinde bulundu. 11 Eylül’de Anı Tur’da çok sayıda emekçi hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarılmış, emekçilerin bir kısmı da istifaya zorlanmıştı.

TKP üyeleri, İstanbul Kozyatağı’ndaki Anı Tur genel müdürlük binasında direnişe geçen işçilerle bir araya geldi. Dayanışma ziyareti sırasında Anı Tur genel müdürlüğünden aşağı inen bir yetkilinin “Burası işyeri, buradan gidin” sözleri işçiler ve TKP üyeleri tarafından alkışlarla protesto etti. Sözkonusu kişi alkışlı protestolar üzerine işyerine geri döndü.

Ziyaret sırasında, bir Anı Tur emekçisinin direnen arkadaşları adına genel müdürlük binasına giderek yetkililerle görüştüğü ve kendisine taleplerinin kabul edileceği sözünün verildiği öğrenildi.

İşçiler bu durumu memnuniyetle karşılarken, eğer bu direniş bir kazanımla sonuçlanırsa bunun dayanışma gösterenler sayesinde olduğunu dile getirdiler.

Talepleri karşılanana kadar genel müdürlük binası önünde haklarını aramaya devam edeceklerini söyleyen Anı Tur emekçilerinin talepleri şunlar:

“1. Ödenmeyen maaşlarımızın,

2. Primler, yemek ücretleri, mesai ücretlerimizin,

3. Kıdem ve ihbar tazminatlarımızın hemen karşılanmasını istiyoruz.”

Haber