Cargill ve Anı Tur işçileri NHKM'de bir araya geldi

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Cargill işçileri, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde eylemdeki Anı Tur işçileriyle bir araya geldi.

Haber Merkezi

Sendikalaştıkları için işten atılan Cargill işçileri işverenin haksız uygulamasını protesto etmek için Bursa'dan Ataşehir Oalladium genel merkezine doğru yürüyerek yola çıkmışlardı.

Uğradıkları duraklarda çevreden yoğun destek gören işçilerin yürüyüşü İstanbul sınırında gözaltılarla engellenmek istenmiş, tepkilerden sonra işçiler serbest bırakılmış ve yürüyüşlerine devam etmişlerdi.

Salı gününden beri Cargill genel merkezinin önünde konaklayarak eylem yapan işçiler cuma akşam 17.00 de eylemlerini bitirdikten sonra TKP İstanbul İl Örgütü'nün ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi yönetiminin daveti ile NHKM'ye konuk oldular.

Cargill işçilerine geçtiğimiz hafta işten atıldıkları mesaj ile bildirilen ve eyleme geçen Anı Tur işçileri de eşlik etti. 

PSL TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

7 gündür yollarda olan Cargill işçileri ile yürüyüşün yarattığı ilgi ve direnişin seyri üzerine sohbet edildi. Buluşmaya TKP ile görüş alışverişinde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ABD'li Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL) yöneticileri de dahil oldu.

Washington'dan gelen temsilciler bu bölgede burada bulanan Cargill binasının önünde Türkiye de yaşanan haksız çıkartmayı protesto etmek ve bu süreci ABD'deki işçilere taşımak, uluslararası sınıf dayanışmasını büyütmek için söz verdiler. Cargill işçileri PSL'in desteğine alkışlar ile teşekkürlerini ilettiler. 

FLORMAR İŞÇİLERİNİ ZİYARET KARARI

Bu gelişmeler üzerine Anı Tur emekçileri de pazartesi günü Flormar işçilerini ziyaret etme kararı aldılar.

Buluşma yemekten sonra Cargill işçileri adına Suat Karlıkaya'nın ve TKP İstanbul İl Başkanı Aydemir Güler'in teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Direnen işçilere NHKM birer kitap hediye etti.