CMS'de işçi kıyımı: Hak arayan işçiler işten çıkarılıyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösterdiği için gelir vergisi ödemeyen, ancak işçi ücretlerinden gelir vergisi kesmeye devam eden CMS adlı jant fabrikasının patronları, bu konudaki haklarını aramak için hukuki yollara başvuran işçileri işten çıkarmaya başladı.

soL-İzmir

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösterdiği için gelir vergisi ödemeyen, ancak işçi ücretlerinden gelir vergisi kesmeye devam eden CMS adlı jant fabrikasının patronları, bu konudaki haklarını aramak için hukuki yollara başvuran işçileri işten çıkarmaya başladı. Dün 3, bugün 6 işçinin hukuksuz ve gerekçesiz bir biçimde işten çıkartıldığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU? 

İzmir Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) faaliyet gösteren CMS Jant Fabrikası'nın, bu bölgede üretim yaptığı için gelir vergisinden muaf olduğu, ancak gelir vergisi ödemediği halde işçilerin ücretlerinden gelir vergisi kestiği ortsys çıkmıştı. İşçiler, 2013'te ödemediği gelir vergisini işçilerine dağıtan CMS işvereninin, 2013'ten sonra bu paralara el koyduğunu öne sürmüş, avukatları Özcan Çiçek aracılığıyla patrona ihtar çekip dava açmışlardı.

İŞÇİ KIYIMI BAŞLADI

CMS patronları, haklarını arayan ve hukuk yoluna başvuran işçileri, dünden itibaren işten çıkarmaya başladı. İşçilerin avukatı Özcan Çiçek, "Yaklaşık 40 CMS işçisi benim müvekilim. Hukuk yoluna başvurdular ve dava açtık. Dün dava açan 3 işçinin, bugünse 6 işçinin iş szöleşmelerinin tek taraflı olarak feshedildiğini öğrendik. İşten çıkarmaların sürebileceğini düşünüyoruz. Bu durumu da dava konusu yapacağız" dedi.