soL'un haberi CMS patronlarını rahatsız etti, işçiler üstü kapalı tehdit edildi!

soL'da dün yayımlanan "Muaf olduğu ve ödemediği vergiyi işçiden kesen CMS'ye işçilerden ihtar" başlıklı haber, sosyal medyada bir anda yayılınca, CMS patronları durumdan rahatsız oldu ve fabrikanın panolarına "CMS Sosyal Medya Rehberi ve Politikası" başlıklı duyurular asıldı. Duyuruda, "Şirketimizin itibarını koruyun, dışarıya finansal bilgi vermeyin,…

Ahmet Çınar

soL'da dün yayımlanan "Muaf olduğu ve ödemediği vergiyi işçiden kesen CMS'ye işçilerden ihtar" başlıklı haber, sosyal medyada bir anda yayılınca, CMS patronları durumdan rahatsız oldu ve fabrikanın panolarına "CMS Sosyal Medya Rehberi ve Politikası" başlıklı duyurular asıldı. Duyuruda, "CMS ailesinin ferdi olduğunuzu unutmayın, şirketimizin itibarını koruyun" denildi. 

soL'da dün yayımlanan haberde, "İzmir'deki Ege Serbest Bölge'de faaliyet gösteren CMS adlı jant fabrikasının, serbest bölgedeki vergisel avantajlardan yararlandığı halde işçilerine bu avantajları yansıtmadığı ortaya çıktı. Serbest bölgede üretim yaptığı için gelir vergisi ödemeyen CMS işvereninin işçi ücretlerinden gelir vergisi kestiğini gören işçiler, hukuki yola başvurarak patrona ihtar çektiler denilmişti. Haber pek çok CMS çalışanı tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. 

Bunun üzerine CMS yönetimi, fabrikanın panolarına "CMS Sosyal Medya Rehberi ve Politikası" başlıklı bir duyuru asarak, işçileri "Şirketin itibarını koruyun" şeklinde uyardı. 

"KARİYERİNİZ BİTEBİLİR" TEHDİDİ

İşçilerin üstü kapalı bir şekilde tehdit de edildiği duyurda şöyle denildi: 

"CMS ailesinin bir ferdi olduğunuzu unutmayınız. Sosyal medyadaki varlığınızı destekliyoruz ancak iyi bir muhakeme ve sağduyu sergileyin. Şirketimizin ve kendinizin itibarını koruyun. Sosyal medyadaki varlığınızın işe alımdan kariyer planlarınıza kadar etkili olduğunu hatırlayın. CMS'nin finansal durumuyla ilgili hiçbir açıklama yapmayın. Üretim alanlarında fotoğraf ve video çekmenin yasak olduğunu unutmayın. İnternetin kalıcı olduğunu, paylaştığınız bilgilerin yok olmadığını unutmayın."