Suriye Enformasyon Bakanı: Beyaz Miğferler'in yalanlarını teşhir ettik

Suriye Enformasyon Bakanı İmad Sarah, kara propagandalara karşı mücadele ettiklerini söyleyerek, Beyaz Miğferler'in yalanlarını da teşhir ettiklerini açıkladı.

Suriye Enformasyon Bakanı İmad Sarah, Suriye medyasının, ülkedeki gerçek durumu çarpıtan ve terimleri karıştıran sayısız yalan haberi püskürtmek için çabaladığını açıklayarak, "Bize karşı enformasyon, ideoloji ve ekonomi cephesinde saldırmaya devam ediyorlar" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Sarah, açıklamasında "Kavramların yerini değiştirmeye ve farklı anlam kazandırmaya çalışan güçlere direnmek gerekir. Kime terörist diyebileceğimiz, kime diyemeyeceğimiz, kimin terörist olduğu konusunda karışıklık yaratılıyor. Oysa aslında, toplumumuzda yayılmaya çalışan Vahhabi ideolojisine karşı mücadele etmek gerekiyor. Bu ideolojiyi yaymak için büyük para harcanıyor" dedi.

El Kaide destekli olan ve filmi Oscar'da ödül alan Beyaz Miğferler'in videolarını da değerlendiren Sarah, bu örgütün üyelerinin kamera karşısında dram oynadığını, hatta oyunculuğuyla ödül kazandıklarını dile getirerek, bu faaliyetin Suriye ve halkına karşı komplonun çapını gözler önüne serdiğini belirtti.

Suriyeli Bakan, "Suriye medyası, Beyaz Miğferler'in, militanların kontrolünde topraklardaki durumla ilgili yalanını teşhir eden çok sayıda belgesel çekti" dedi.