Malumu ilam: İdlib operasyonu Suudi-Türk desteğiyle yapıldı

New York Times'a konuşan eski bir Suudi yetkili, İdlib'e yönelik El Kaide saldırısının Suudi-Türk ortak sponsorluğunda gerçekleştirildiğini ifşa etti.

Dış Haberler

Suudi Arabistan'ın eski hükümet danışmanı gazeteci Cemal Haşhoggi, Suriye'nin İdlib kentine yapılan El Kaide saldırısının Suudi-Türk ortaklığı tarafından organize edildiğini açıkladı.

New York Times'tan David Kirkpatrick'e konuşan Haşhoggi, ABD'nin Ortadoğu'daki İran nüfuzu konusunda kayıtsız olduğunu ve Suudi Arabistan'a, "Bu sizin mezhepsel sorununuz, siz halledin" dediğini ileri sürdü. Eski danışman, bu nedenle Suudilerin Yemen operasyonunu kendi başına kotardığını belirtti.

Haşhoggi, ABD'siz İran karşıtı operasyonunun "başarı emareleri gösterdiğini" söylerken, buna örnek olarak Suudi-Türk ortaklığının desteklediği cihatçı grupların Suriye'nin İdlib kentini ele geçirmesini gösterdi.

Haşhoggi, bu gelişmenin önemli olduğunu ve devamının geleceğini söylerken, "Suudi ve Türk istihbaratları arasındaki işbirliği hiç bu kadar iyi olmamıştı" dedi.