El Nusra İdlib'in büyük bölümünü ele geçirdi!

Suriye'nin İdlib kentinin büyük bölümü El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin merkezinde durduğu "Fetih Ordusu"nun eline geçti.

Dış Haberler

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporlarına göre Suriye'nin İdlib kenti El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi ile "Fetih Ordusu"ndaki müttefiklerinin (Ahrar'uş Şam, Cund'ül Aksa vd.) eline geçti. Şehri hükümet güçlerinden alan El Nusra'nın gece saatlerinde başlattığı saldırının başarıya ulaşmasıyla Suriye ordusunun geri çekildiği de iddia edildi.

El Nusra'nın twitter üzerinden yaydığı bir videoda, Nusra militanlarının kente girdiği görülürken, Suriye devlet ajansı SANA'ya göre El Nusra grupları ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar sert bir biçimde sürüyor. Suriye hükümeti, geçtiğimiz günlerde Türkiye'den geçiş yapan binlerce cihatçının bölgeye akın ettiğini iddia etmişti.

Ordu kaynakları, ordu ve yerel milislerin İdlib'in güneyindeki Mastuma'da yeniden toplandıklarını ileri sürüyor.

Öte yandan İdlib'in kuzey doğusundaki iki Şii kasabası Kefraya ile Fua, El Kaide tehdidi altına girdi. Nusra Cephesi'nin Twiter hesapları, kasabada yaşayan herkesin kafasını kesme tehdidinde bulunuyor.