KKE: Syriza hükümeti NATO'nun korosunda

Yunanistan Komünist Partisi, "sol-yurtsever" SYRIZA-ANEL koalisyonunun NATO'nun "korosu"na katılması için çok süre geçmesi gerekmediğini belirterek, dışişleri bakanının NATO üyeleriyle kol kola şarkı söylemesine tepki gösterdi.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın Antalya'da gerçekleşen NATO zirvesinde, diğer NATO bakanlarıyla kol kola "we are the world" ("biz dünyayız") şarkı söylemesine tepki gösterdi.

KKE açıklamasında, SYRIZA-ANEL hükümetinin NATO "korosu"na katılması için çok zaman geçmesi gerekmediği belirtildi.

Yunanistan hükümetinin NATO'nun emperyalist barbarlığının propagandasını yaptığı vurgulanan açıklamada, hükümetin burjuvazinin çıkarlarına çalışacaklarını kanıtlamak için büyük çaba gösterdiği söylendi.

Yunanistan'da bulunan ABD-NATO üslerinin bunun kanıtı olduğu belirtilirken, bu üslerin emperyalistlerin çıkarları için halklara karşı gerçekleştirilen saldırılarda kullanılmasına dikkat çekildi.

Hükümetin NATO saldırılarını "cihatçılarla mücadele" ve "Hristiyan nüfusun korunması" gerekçesiyle savunduğu belirtilirken, Yunanistan Savunma Bakanı P. Kammenos'un ABD'ye yeni bir hava üssü için bir ada vermeyi teklif ettiği de aktarıldı. 

SYRIZA-ANEL hükümetine dahil tüm ilüzyonların sona ermesi istenen açıklamada, hükümetin burjuvaziyi temsil ettiği ve ülkede 17 Mayıs'ta savaşa karşı yürüyen binlerce insanın da buna karşı çıktığı söylendi.

KKE Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas, hükümetin bir şekilde NATO çıkarları için 500 milyon dolar bulduğunu ve uçakları yenilediğini söylerken, NATO bakanları ile şarkı söyleyip dans edecek zaman bulan bakanların, halkın sorunlarını çözecek zaman bulamadıklarını iddia ettiklerini belirtti.