KPSS'de şaibe büyüyor!

Radikal gazetesinin 300'ü aşkın kişinin 120'de 120 net yaptığı KPSS'nin şampiyonlarını mercek altına aldığı haberine göre, adayların en az 20'sinin aynı evde yaşayan evli çiftler, kardeşler veya arkadaşlar olduğu ortaya çıktı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soru veya yanıtların sızdırıldığı iddiaları bitmek bilmiyor. 10-11 Temmuz’da yapılan sınavın 120 sorusundan 110 üzerinde net yapan kişiler üzerine yapılan detaylı incelemede, bu kişilerin en az 20’sinin, aynı evde yaşayan evli çiftler, kardeşler veya ev arkadaşları olduğu görüldü.

KPSS’de geçen yıl 120 sorunun tamamını yapan kimse olmazken, bu yıl aynı sınavda 300’ü aşkın kişinin 120 soruda 120 net doğru yapması kuşkuları artırmıştı. Şimdi, bu kişilerden bir kısmının aynı evde yaşadığının ortaya çıkması KPSS sınavı ve sonuçlarında "şaibe" iddialarını güçlendiriyor.

Başarılı aileler çeşitli illerden
Radikal gazetesinin tepsitlerine göre, aynı adreste yaşayan en az 10 çift, kardeş ya da akraba, sınavda yüksek başarı elde etti. İzmir’den N.B ve H.B, Sakarya’dan L.Ç ve S.Ç, Kayseri’den R.Y ve Z.Y, Ankara’dan N.S ve A.S, Malatya’dan E.Ö ve A.Ö, yine Malatya’dan R.N ve B.K, Ankara’dan H.A ve S.A, Kahramanmaraş’tan B.G ve İ.G, Afyonkarahisar’dan S.A ve H.A, İzmir’den M.S ve M.S’nin sınavda gösterdiği başarılar aynı.

İkili gruplar halinde aynı evde yaşadığı tespit edilen bu adaylar eş, kardeş ya da arkadaş...

Sendikalar da tepkili
Bu arada eğitim alanında örgütlü sendikalar, KPSS'de şaibe iddialarına ilişkin çalışma başlattılar. Türk Eğitim-Sen KPSS soru veya yanıtlarının sızdırılması iddialarıyla ilgili resmi işlem başlattı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Ağustos Pazartesi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını, MEB’e de öğretmen atamalarının soruşturma sonuçlanana kadar ertelenmesi için resmi başvuru yapacaklarını açıkladı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ise akademisyenlerden oluşan bir komisyon kurduklarını ve 300’ü aşkın adayın 120’de 120 net çıkardığı eğitim bilimleri testini ayrıntılı inceleyeceklerini belirtti. Kılıç, “Başarılı adayların hiç sesini çıkarmamasını, kendilerini savunmamasını tuhaf karşılıyoruz. Maalesef onlar sessiz kaldıkça bizim kuşkularımız da daha güçleniyor” dedi.

(soL-Haber Merkezi)