Fatih Atatürk İlköğretim Okulu önünde oturma eylemi

AKP'nin 4+4+4 eğitim modeliyle Fatih Atatürk İlköğretim Okulu'nun son anda imam hatipe dönüştürülmesi ve öğrencilerin kayıtlarının silinmesine karşı tepkiler artarak sürüyor. Okulsuz kalan öğrenciler ve velileri oturma eylemi gerçekleştirerek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ilan ettiler.

Fatih Atatürk İlköğretim Okulu'nun son anda imam hatipe dönüştürülmesi ve imam hatip bölümünde ihtiyaç olduğunu göstermek adına "sahte" kayıtların yapılması ve imam hatip kısmına yer açılması için diğer sınıflardaki öğrencilerin kayıtlarının silinmesi gibi yaşanan 4+4+4 skandalına karşı okulsuz bırakılan öğrenciler ve velileri tepkilerini artarak gösteriyor.


"Mücadeleyi örgütlü bir halde sürdüreceğiz"
Okulun önünde bir araya gelen öğrenciler ve velileri oturma eylemi yaptı. Veliler adına konuşma yapan ve İstanbul üniversitesi personeli olan bir öğrenci velisi çocuklarının kayıtlarının silindiğini ve okul yönetiminin velilere başlarının çarelerine bakmalarını söylediğini anlattı.

Eğitim-Sen 8. no.lu Şube adına da yapılan açıklamada, okulları imam hatiplere çevirenlere karşı mücadeleye hukuki ve demokratik yollarla devam edildiği ve mücadelenin örgütlü bir halde sürdürüleceği ifade edildi.

Açıklamanın ardından eğitimciler, veliler ve öğrenciler eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

(soL - İstanbul)