İmam Hatip için kayıtları silinen öğrenciler eylemde!

Fatih’te Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri okula başlayacakları gün okulun İmam Hatip’e dönüştürüldüğünü öğrendi. Kayıtları iptal edilen öğrenciler ve velileri bugün okulun önünde yaptıkları eylemde okulda İmam Hatip sınıflarına yer açmak için kayıtlarının silindiğini söylediler.

AKP’nin 4+4+4 gerici eğitim uygulamalarından öğrenciler, veliler ve öğretmenler mağdur olmaya devam ediyor. Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’na çocuklarının ön kaydını yaptıran veliler eğitimin başlamasına üç gün kala okulun İmam Hatip’e dönüştürüldüğü öğrendi.

Kayıtlar iptal edildi, diğer okul kayıtları almadı
Bazı veliler de 10 Eylül’de başlayacak eğitim için çocuklarını formalarıyla, çantalarıyla okula getirdiğinde kararı öğrenirken okul yönetimi ön kayıtların iptal edildiğini çocukların Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda okula başlayabileceğini söyledi. Ancak veliler diğer okula gittiklerinde de, “Bilgimiz yok, işlem yapamayız” sözleriyle karşılaştı.

Okulsuz kalan öğrenciler aileleriyle eylemde
Okula başlayamayan çocuklar ve çocuklarını okula başlatamayan veliler bugün skandal uygulamanın yaşandığı Fatih Atatürk İlköğretim Okulu önündeydi. “Susma ses çıkar, okuluna sahip çık” sloganlarıyla yapılan eylemde öğrencilerin çoğunluğu dikkat çekerken veliler çocuklarıyla birlikte yaşananlara tepki gösterdi.

Eylem devam ederken Eğitim-Sen 8. No.lu Şube’den eğitimcilerle bir heyet okul müdürüyle kayıtların yapılması yönünde görüşme yaptı. Okul yönetimi öğrencilerin okula alınması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle tekrar görüşme yapacaklarını ve sonuçtan velileri yarına kadar haberdar edeceklerini söyledi. Öğrenciler ve veliler de olumlu sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini duyurdular.

Ortaokul öğrencileri de mağdur oldu
Okulda eğitimin 5. sınıftan itibaren İmam Hatip’e dönüştürülmesiyle sadece ilkokula başlayacak olan öğrenciler değil eğitimlerine devam eden ortaokul öğrencileri de mağdur oldu. Okul önünde yapılan eyleme katılan veliler çocuklarının okulu bitirecekken İmam Hatip’e dönüştürülmesinden ötürü başka okullara nakil aldırmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Çalışan veliler yakın okullara kayıt yaptırtamadı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışan velilerin yakınlarındaki okullara kayıt yapılacağı yönündeki açıklamaların da gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Okulun yakınında bulunan birçok kamu kuruluşunda çalışan veliler çocuklarını kaydettirebilecekleri diğer okulların kayıt almadığını ifade etti.

İmam Hatip’e yer açmak için kayıtları sildiler
Kapasitesi 450 kişilik olan okulda İmam Hatip öğrencilerine dört sınıf açılacağını ve beşincisinin de açılmak istendiğini belirten okuldan bir öğretmen ise okul yönetiminin imam hatip öğrencilerine yer açmak için ilkokul öğrencilerinin kayıtlarının iptal edildiğini ifade etti.

(soL – İstanbul)