Fatih Atatürk İlköğretim Okulu'nda sahte 'imam hatip' kayıtları yapıldı

Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesiyle kayıtları silinen öğrencilerin velileri bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştü. Okulda imam hatip ihtiyacını göstermek için "sahte kayıt" yapıldığı ortaya çıktı, okul bahçesi saksılarla ikiye bölündü.

AKP’nin gerici 4+4+4 eğitim uygulamasıyla okulların imam hatiplere dönüştürülmesi Fatih Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerini ve velilerini çileden çıkardı. Bölgede kamu kuruluşlarının ağırlıklı olması nedeniyle çocuklarını en yakın okul olan Atatürk İlköğretim Okulu’na kayıt ettiren veliler, okulun ilk açıldığı gün çocuklarını formaları ve çantalarıyla getirdiklerinde kayıtların silindiğini ve okulun imam hatip olarak dönüştürüldüğünü öğrendi.

Okulsuz kalan öğrenciler ve mücadele etmekte kararlı olan veliler dün okul önünde eylemdeydi, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde taleplerini dile getirdiler.

Sahte "imam hatip" öğrenci kayıtları yapıldı
Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’nu son anda imam hatipe dönüştüren karardan geri dönülmemesi için imam hatipe “öğrenci kaydı” varmış gibi gösterildiği de ortaya çıktı. Okul yönetiminin imam hatip ortaokuluna 160 öğrencinin kaydının yapıldığı yönündeki açıklamasını araştıran eğitimciler ve veliler, okulun imam hatip bölümüne sadece 5 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve resmi kaydın bulunmadığını öğrendi.

İmam hatip sadece erkek öğrencilere verildi, üç ayrı teneffüs zili çaldı
Sadece 450 kişilik kapasitesi bulunan okul ise üçe ayrıldı. İmam hatip ortaokulu, ortaokul ve ilkokul olarak üç ayrı alanda görülmesi gereken eğitimler tek bir binada bulunuyor. Dün okula başlayan öğrencilere üç ayrı teneffüs zili çaldı, okul bahçesi ise saksılarla ayrıldı. Ayrılan bir kısımda bulunan kantinden öğrencilerin çoğu alışveriş yapamadı. Sadece erkeklere eğitim vermesi kararlaştırılan imam hatip için ise iki giriş kapısının birinden kız öğrenciler diğerinden erkek öğrencilerin alınacağı duyuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü imam hatipte kararlı!
Dün imam hatip için öğrenci kayıtlarını silen okulun önünde eylem yapan öğrenciler ve veliler bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeydi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle görüşme yapan Eğitim-Sen 8 no.lu Şube üyesi eğitimciler ile veliler skandal yanıtlarla karşılaştı. Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’nun imam hatip olarak kalacağı ve çalışan velilerin çocuklarının kaydının alınmayacağı ifade edildi.

Eğitim-Sen 8 no.lu Şube Başkanı Mustafa Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü’nün çok rahatsız olduğunu, agresif ve gergin bir üslupla konuştuğunu ifade ederek, “Velileri azarlamaya çalıştı. Dün itibariyle öğrenciler okula alındı ama net sınıf gösterilemediğini söyledi. Bu okulu imam hatip yapmaya kararlılar, tavırlarından net anlaşıldı” dedi.

"İmam Hatip'e Küçükçekmece'den öğrenci getirdiler"
Turgut, “Bu bölgede birçok kamu binasında çalışan kamu emekçileri var, tam gün eğitim veren tek okul burası olduğu için çalışan veliler bu okula çocuklarını göndermek zorundalar. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü, okula esas olarak o bölgede oturanların kayıtlarının alınacağını söyledi” diye konuştu. Turgut, okulda imam hatip ihtiyacı olduğunu göstermek için Küçükçekmece Kayabaşı’ndan öğrenci getirmeye çalıştıklarını ve imam hatipleştirme amacı yüzünden öğrencilerin okulsuz bırakıldıklarını da vurguladı.

Eylemde çalışan velilerin çocuklarının tamamı okula alınana ve imam hatipten vazgeçilene dek mücadele edileceği ilan edildi.

soL'a konuşan veli: "120 öğrenci açıkta kaldı, okulumuzu geri istiyoruz"
Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’na çocuğu alınmayan çalışan velilerden biri olan Emel Aynur soL’a konuştu. Eyleme katılan Aynur, “Biz çocuklarımızın okula alınmayacağını son anda öğrendik. Çevre okullarda da kayıtlar dolmuş. İmam hatip bölümüne ise sadece erkek öğrencileri alıyorlar. 120 öğrenci açıkta kaldı, o bölgede çalışan veliler etütlü okul olduğu için tercih ediyorlardı. Neye uğradığımızı şaşırdık, okulumuzu geri istiyoruz” dedi. Mücadele ederek dört okulun imam hatipe dönüştürülmesinin engellendiğini hatırlatan Aynur, “Sonuna kadar çabalayacağız” dedi.

Perşembe günü okulun önünde oturma eylemi yapacaklar
Okulsuz kalan öğrenciler, velileri ve eğitimciler 20 Eylül’de Fatih Atatürk İlköğretim Okulu önünde saat 12.00’de oturma eylemi yapacaklarını duyurdular.

(soL - İstanbul)