Bugün neler oldu? 31 Ekim 2014

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti. Faruk Çelik, Aslolan bu kazaların olmamasıdır. Bunların olmamasıyla ilgili temennileri var herkesin. Ama olduktan sonra da hayat devam ediyor” dedi. Bugün bunlar ve daha neler oldu?

Karaman Ermenek'te, 18 işçinin su altında mahsur kaldığı maden ocağındaki kurtarma çalışmalarıyla ilgili Faruk Çelik, “Aslolan bu kazaların olmamasıdır. Bunların olmamasıyla ilgili temennileri var herkesin. Ama olduktan sonra da hayat devam ediyor” dedi.


Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen kazayla ilgili olarak açıklama yaptı. Madende mahsur işçilerin sağ veya ölü olarak çıkarılmadığı için, kusur atfedilebilecek kişilerin cezai sorumlulukların farklılık arz edeceği belirtildi.


El Kaide ve IŞİD terörünün fikirsel kaynağının iktidarda olduğu Suudi Arabistan'da, Şii bir din adamı idama mahkum edildi. İslamcı terörün merkezinde yer almasına rağmen, Suudi Arabistan ABD'nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan 'Ak Saray'a ilişkin iskan (oturma) izninin olmadığını ifade etmişti. Oda, Büyükşehir'den sonra bu kez de Başbakanlık'a iskanı sordu. Verilen cevap: İskan işlemleri tamamlandı ama 'devlet sırrı'...


CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’in Irak’ın yüzde 40’ını işgal altında tuttuğunu belirterek, “Niçin Kobani? Yüzde 40’ı işgal altında olan Irak değil. Varsa yoksa Kobani” dedi. Erdoğan, fasıl açılması konusunda Fransa’dan adım atmasını da istedi.


BM Suriye arabulucusu, Suriye’de bazı yerelliklerde çatışmaların “dondurulmasına” dönük bir eylem planı önerdi. Pilot bölge olarak Halep’in önerildiği plan, Rusya tarafından olumlu karşılanırken, Şam da öneriyi “düşünmeye değer” buldu.