Bakan Çelik'ten işçi ölümleri açıklaması: Hayat devam ediyor

Karaman Ermenek'te, 18 işçinin su altında mahsur kaldığı maden ocağındaki kurtarma çalışmalarıyla ilgili Faruk Çelik, “Aslolan bu kazaların olmamasıdır. Bunların olmamasıyla ilgili temennileri var herkesin. Ama olduktan sonra da hayat devam ediyor” dedi.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde su baskını yaşanan madende mahsur kalan 18 işçiye ulaşma çalışmaları sürerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bir kez daha basın mensuplarının karşısına geçti.

Taner Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi "Şantiyeyle alakalı son geldiğimiz noktada, maden ocağının içinde suyun düşürülmesinden daha ziyade, su öncelikler arasından kalmadı, birinci tahkimat ve oradaki malzemelerin çıkartılması. Şu ana kadar sabaha kadar arkadaşlarımız çalıştılar. Bundan sonra su seviyesi 800 metrenin altına düştüğü için daha hassas davranmamız gereken nokta var. 780’den sonra gaz deşarjı olmasın, kurtarma ekipleriyle alakalı herhangi bir risk oluşmasın. Görüntüler alındı, sizlere verildi. O malzemeler nasıl çıkartılıyor, vagonlar nasıl dolduruluyor, bütün ayrıntılarıyla beraber onları da kamuoyuyla paylaşma imkânımız olacak.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, vardiya sisteminin düzenli ve seri çalıştığını söyleyerek "Son derece uyumlu güzel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Gece 2’ler işçi kardeşlerimizle birlikte olduk. Gerek sahada gerekse yerin altında çalışmalar seri bir şekilde götürülüyor. Bugün biz bakanlar olarak yaklaşık 200 metrenin üzerindeki çalışma yapılan, göçük diyebileceğimiz bir alana indik, bizzat çalışmaları görme imkanını bulduk" dedi.

Bakan Lütfü Elvan ise çalışmaların hızlandığını belirterek "Bugün sabah aşağıya indik, aşağı yukarı 15 metrelik bir mesafe var su seviyesiyle molozların olduğu bölüm arasında. Oranın temizlenmesine yönelik, hemde tahkimat yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ağırlıklı olarak molozların dışarı atılması işlemleri arz ediyor bu aşamada" dedi.

"Hayat devam ediyor"
Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Gelen bir soru üzerine Bakan Çelik: "Devletimiz büyük ve güçlü. Bugüne kadar olan bütün yaraları sarma konusunda dünyaya örnek teşkil edecek uygulamalarımız var. Aslolan bu kazaların olmamasıdır. Bunların olmamasıyla ilgili temenniler var herkesin. Ama olduktan sonra da hayat devam ediyor" ifadeleri kullandı.