Kangalları, çoban köpeklerini rahat bırakın!

Erdoğan Almanya’ya günde beş vakit çakıyor. Bravo ona.

Erdoğan ABD’ye “eyyyy" diye sesleniyor, “ne biçim müttefiksin sen.” Seslenir, racon bile keser.

Danışmanları “Kurtuluş Savaşı” başladı müjdesini vermekte. Yandaş kalemler “artık adını koyalım, Türkiye safını yeniden belirlemeli” demekte. Coca Cola’nın yeni fabrikasının açılışına giden Erdoğan’a birilerinin “tuzak kurduğu” bile söyleniyor. Yani, ABD artık bu ülkede cüzzamlı muamelesi görmekte, “dökün kolaları, dökemediyseniz solcular gibi bahriyelileri denize…”

Bir “milli” seferberliktir gidiyor. En son kitle gösterilerine karşı Alman ya da Danimarka kurdu değil, Kangal kullanacağı açıklandı. Yerli köpeğin ısırığı bir başka olur kuşkusuz.

AKP “milli”leştikçe Türkiye solcusuna da bir haller oluyor; emperyalizme karşı mücadele o kadar önemli değil diyen mi ararsın, ABD ile işbirliğine tarihten örneklere yaslanarak bahane yaratanlar mı...

Nedir, roller mi değişiyor?

On yıl kadar önce “kardeş biz bu Amerikalıları hiç sevmeyiz, sizin safınızdayız” diye Ortadoğu’nun, Latin Amerika’nın ABD ile dertli hareketleri ve halklarını kandıran AKP, şimdi yine aynı taktiği mi uyguluyor?

Ne kadar çok kandırma var değil mi?

Avrupa Birliği’ndekiler, bizim liberalleri takip edip “Erdoğan hepimizi kandırdı” diyor birkaç yıldır. Nasıl kandırmış? Batının değerlerini savunur gibi gözükmüş. Batının değerlerinden kastettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlükler filan değil elbette. Değer dedikleri NATO operasyonları, değer dedikleri Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin çıkarları. On yıl önce Erdoğan’ın özgürlükçü olduğunu söylüyordu bunlar. Yalancı sahtekarlar!

Ama kandırılmışlar! Beri tarafta ABD karşıtı cephe de kandırıldığını fark etti, özellikle Libya ve Suriye’de yaşananlar sırasında. Düne kadar Erdoğan’ı mazlumların sesi olarak görenler bir anda ona etmedik laf bırakmamıştı.

Anlayacağınız hem NATO’cular hem ABD karşıtları aynı kişi tarafından kandırılmış.

Oldu mu size 1-1.

Erdoğan ise iki tarafı da kandırmış oluyordu; onun hesabına durum 2-0’dı!

Arada Putin’i de kandırdı; önceleri dostuydu, sonra uçak düşürüp düşmanlaştı. Rus Devlet Başkanı “sırtımızdan hançerlendik” bile dedi. Erdoğan karşıtları “Putin kurtar bizi” noktasındaydı ama bu kez onları kandıran Putin oldu, AKP ile nikah tazeledi, kötü sözler karşılıklı yalanıp yutuldu. Şimdi Ruslar “Türkiye ile 100 yıllık ittifak”tan dem vurmakta. 

Demek ki Erdoğan dışarıda hep kandırmış, öyle diyorlar. İçerideyse sürekli kandırılmış, kendi öyle diyor!

Bu kadar kandırmacadan sonra Erdoğan bir kez daha emperyalizme karşı diklenen lider olarak sahne alıyor.

Üstüne Kangal’ı da aldı yanına şimdi… Milli köpek.

Sayısı 15’i bulan NATO ve ABD üslerinin önünde bir protesto olduğunda, “Kahrolsun ABD emperyalizmi” diyenleri Alman kurduyla değil Kangal ile dağıtacaklar.

Bursa’da Bosch fabrikasında işten atmalara karşı işçilerin direnişi yaygınlaşırsa, Alman sermayesinin yardımına Anadolu Çoban Köpeği koşacak; yüzde yüz yerli. 

1 milyar dolarlık yeni ihaleyi kapan Siemens’in beş ayrı bölgeye yayılacak RES’lerinden rahatsız olan köylülerimizin karşısında Kangallar sıralanacak. Hırrrr.

Yerli malı her Türk onu kullanmalı!

Dün “yaşasın küreselleşme” diye diye saldırıyorlardı; sermaye para basıyordu. Bugün “hain küresel güçler” edebiyatı ile saldırıyorlar; patronlar para basmaya devam ediyor hâlâ.

Zavallı Kangal nereden bilsin bunu…

Eğitime açık hayvandır, korumaya güdülenmiştir. Savunacaktır çıkarlarını sermayenin.

Yerli ya da yabancı bilemez.

Peki kim bilir?

Binali Yıldırım’ın bütün Avrupa’ya yayılan 140 milyon avroluk serveti “milli” midir, nedir, biliyor musunuz? Bilal-Mustafa-Ziya’ların gemileri? 

Geçiniz.

Piyasa ekonomisinde, o piyasanın belirlediği siyasette kim “milli” lafını ağzına alıyorsa bilin ki, sahtekardır. ABD ile stratejik ortaklıktan ağız dalaşına geçince “milli” olunuyor öyle mi!

Küçük bir azınlığın dünya pazarından pay kapma kavgasından da, paçayı kurtarmak için sığınacak güvenli liman arayan bir zorbanın kişisel gelgitlerinden de emperyalizm karşıtlığı çıkmaz.  

Siz en iyisi mi Kangalları, çoban köpeklerini alet etmeyin bu işe efendiler.