Yörsan'dan konkordato başvurusu

Konkordato başvuruları hızla artarken, başvuranlar arasına sendikalı olduğu için yüzlerce işçiyi işten çıkaran Yörsan Gıda da eklendi.

Bu yıl Mart ayından bu yana binden fazla şirketin konkordato başvurusu yaptığı belirtilirken, konkordato başvurusu yapanlar arasına Yörsan Gıda da eklendi.

Yörsan tarafından yapılan başvuruda şirketin krizden etkilendiği, mali güçlük içinde olduğu belirtildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şirkete süt veren bir alacaklı 400 bin liralık alacağı nedeni ile Yörsan’a yönelik ihtiyati haciz kararı aldı.

YÜZLERCE İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Yörsan, 2007 yılında tam 400 işçiyi sendikalı oldukları ve haklarını aradıkları için işten çıkarmıştı.

İşçiler Yörsan'a karşı uzun süre direnişte bulunmuş, Yörsan'ı boykota çağırmıştı.

İşçiler, Yörsan'a karşı açtıkları davaları da kazanmıştı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordatoda, mali sıkıntıya giren şirket icra hukuk mahkemesine başvuruyor. İflas ertelemede süre 1 yıl olmasına karşın konkordatoda 3 aylık süre tanınıyor. Mahkemenin verdiği bu süre içinde atanan konkordato komiseri, alacaklılar ile masaya oturuyor.

Alacaklılara yapılan teklifte, borcun bir miktarından feragat etmeleri talep ediliyor. Alacak miktarının üçte ikisini temsil eden kişi ve kurumların sunulan teklifi kabul etmesi ile birlikte mahkeme konkordato kararı veriyor. Bu kararın tasdikini ise ticaret mahkemesi yapıyor. Ticaret mahkemesi alınan kararı tasdik ederse, borçlar belirlenen süre içinde ödeniyor. Ancak, mahkemenin, kararı tasdik etmemesi halinde şirket hakkında direkt iflas kararı veriliyor.