Yörsan Google'da aradı, sonra tehdit etti

Yörsan Gıda Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, EmekDunyasi.net internet haber sitesinin 2008 yılındaki Yörsan direnişi ile ilgili haberlerinin yayından kaldırmasını talep etti. Şirket Google'da arama yaparken rastladığı haberlerin kaldırılması için internet sitesini tehdit ediyor.

İşçi düşmanı Yörsan Şirketi sendikalı olan işçilerini işten çıkartması ve işçilere baskı uygulamasıyla kamuoyu gündemini uzun süre meşgul etmişti. Şirket şimdi de bu uygulamalarını haberleştiren basın organlarını tehdit ediyor. Google gibi arama motorlarında yapılan aramalarda bu haberlerin çıkmasından rahatsızlık duyan Yörsan, EmekDunyasi adli internet haber sitesini haberleri kaldırması yönünde tehdit ediyor. Konuya ilişkin site editörlerinden ulaşan açıklama şöyle:

"400 Yörsan işçisi sendikalı oldukları için işten çıkartılmış, sitemiz EmekDunyasi.net de işçilerin ve Tekgıda-İş sendikasının kararlı mücadelesini 2008 yılı boyunca sayfalarına taşımıştı.

Şimdi Yörsan’ın avukatları, Google gibi arama motorlarında yapılan aramalarda bu haberlerin çıkmasından rahatsızlıklarını belirtip, arşivimizdeki bu haberleri iki gün içinde kaldırmamızı talep ediyor. Yörsan’ın trilyonlarca TL değerindeki marka değerinden bahsedip, bizi ticari itibarlarını zedelemekle itham ediyor. Şirket, eğer bu içerikler kaldırılmazsa hakkımızda yasal işlemlere başvuracağını beyan ediyor.

‘Marka değeri’ni böylesine önemseyen bir şirketin, öncelikle anayasal bir hak olan sendikalı olma hakkına saygı göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Yörsan’ın Emek Dünyası’na gönderdiği mektupta talep ettiği üzere Yörsan’la ilgili haberlerimizi arşivimizden kesinlikle kaldırmayacağımızı da buradan duyuruyoruz.

Yayınladığımız haberlerin doğruluğundan ve gazetecilik ilkelerine uygunluğundan yana en ufak bir şüphemiz bulunmuyor. EmekDunyasi.net’in kurulduğu Ağustos 2007’den bu yana yayınladığımız tüm haberlerin arkasındayız.

EmekDunyasi.net’e yönelik herhangi bir davada, Yörsan’ın karşısında sendikalarıyla, yayınlarıyla, partileriyle bütün emek dünyasının olacağını bilmesini istiyoruz."

(soL - Haber Merkezi)