Numan Kurtulmuş'a göre 'muhbirlik' yadırganmamalı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AKP'nin "muhbir vatandaş" projelerine ilişkin, "terör örgütleri mensuplarının ihbar edilmesinin yeni bir şeymiş gibi gündeme getirmenin yadırganacak bir durum" olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlara yaptığı ihbarcılık çağrısıyla başlayan ve AKP'nin "muhbir vatandaş" projesiyle süren yaklaşımı savundu. Kurtulmuş, "Terörün sona erdirilmesi için her şey yapılacaktır. Türkiye’de barışın sağlanmasını istiyoruz. Terör örgütleri mensuplarının ihbar edilmesi yeni bir şeymiş gibi gündeme getirmek yadırganacak durumdur. Suçlular ödül mekanizmaları ile bulunmaları sağlanır. Üst düzey yöneticileri ve örgüt mensuplarının yakalanmasına katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Terörle Mücadele Kanunu" kapsamında hazırlanan yeni yönetmelik, "muhbir vatandaşlara" 200 bin TL üst sınıra kadar ödül verilmesini öngörüyor.

 
IRAK’TA KAÇIRILAN İŞÇİLER
 
Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 işçi hakkında da konuşan Kurtulmuş, "18 vatandaşımız Bağdat’ta kaçırılmıştır. Sıcak temaslarımız devam ediyor. İnşallah güzel sonuçla olay nihayetlendirilmiş olur. Biz Ortadoğu'da barışı istiyoruz" dedi.