Muharrem İnce'den Bilal Erdoğan'a: Sen kimsin okul müdürleriyle toplantı yapıyorsun?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi müdürleriyle toplantı yapmasıyla ilgili olarak,"Ya kardeşim sen kimsin? Milli Eğitim Bakanı mısın, Vali misin, Milli Eğitim Müdürü müsün? Sen kimsin de okul müdürleriyle toplantı yapıyorsun" dedi.

DHA

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bartın'da partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Partililer tarafından çiçeklerle karşılanan İnce, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın çalışmalarını incelediği Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi müdürleriyle toplantı yapan Bilal Erdoğan hakkında "Sabah gazetelere baktım: İmam hatip lisesi müdürleriyle toplantı yapmış. Ya kardeşim sen kimsin? Milli Eğitim Bakanı mısın, Vali misin, Milli Eğitim Müdürü müsün? Sen kimsin de okul müdürleriyle toplantı yapıyorsun. Vali Yardımcısı da eşlik ediyor. Ey benim memleketim ne hale geldin. Ben twitter'da bunu yazınca yandaş bir yazar bana cevap veriyor. 'O Diyarbakır'a gitmiş sen gidebilir misin?' diyor. Gerizekalı olmak böyle bir şey. Ben Diyarbakır'a gitmeyi konuşmuyorum. 'Bilo hangi sıfatla, hangi hakla, yetkiyle okul müdürlerini toplantıya çağırıyor?' diyorum. O bana 'Diyarbakır’a gidebilir misin?' diyor. Diyarbakır'a da giderim, Bartın’a da giderim, Rize'ye de giderim. Diyarbakır benim memleketim değil mi bal gibide giderim." ifadelerini kullandı.

SANDIKTA OYUMUZU ÇALDILAR
Ülkede elektriğin ve sınavların güvende olmadığını belirten İnce, "Türkiye'nin 81 ilinde elektirik kesintisini bilen var mı? Bunların döneminde oldu. Peki sınav sorularının, kaymakamlık, hakimlik, savcılık, üniversite sorularının bunların döneminden önce hiç çalındığını gören var mı? Bunlar sandıkta oyumuzu çaldılar, hazineden paramızı çaldılar, çocuklarımızın sorularını çaldılar. Bunlar direkte elektiriği, sokakta Özgecan'ı, kışlada Mehmetçiğimizi, Ege'de adamızı, Musul'da konsolosumuzu, Soma'da madencimizi, adliyede savcımızı koruyamadı. Türkiye'nin en iyi korunan yerine silahla giriyor, savcıyı esir alıyor. Bir 7.65'e teslim olan bir devlet var. İçeriden silah sesi geliyor. Savcının öldürüldüğünü düşünüp içeri operasyon düzenliyorsun. Sağ kurtar da konuştur bakalım arkasında kim var? Sağ kurtarmıyor. Amacı memleketi karıştırmak, CHP'yi de teröre karıştırmak istiyor uyanıklar" dedi.