Manuş Baba tepkiler sonrası 3. Havalimanı konserini iptal etti

İşçilerin hakları için eylem yaparken saldırıya uğrayıp tutuklandığı 3. Havalimanı yerleşkesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar tarafından düzenlenecek festival büyük tepki çekmişti. Gelen tepkilerin ardından festivalde yer alacak isimlerden Manuş Baba, konseri iptal ettiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Üçüncü Havalimanında hakkını arayan işçiler önce saldırıya uğramış, ardından 24 işçi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Şantiyede AKP eliyle ilan edilen sıkıyönetim sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın başında bulunduğu kurum tarafından havalimanı şantiyesinde "Teknofest" adlı bir festival düzenleneceği duyurulmuştu.

"Köle değiliz" diyen işçilerin tutuklandığı şantiye alanında düzenlenecek festivale ilişkin Bayraktar'dan, "Milli teknoloji hamlesi ancak bir toplumsal seferberlik haliyle yapılabilir. Gencinden yaşlısına herkes buna inanmalı. Bu nedenle T3 Vakfı'nı kurduk. Teknofest gibi etkinlikleri düzenleyerek milli teknoloji hamlesi tüm alanlara yayılacağına inanıyoruz” açıklaması gelmişti.

Şantiyede yaşananların ardından düzenlenecek festival tepki çekerken, festivale katılacak şarkıcılar da yoğun tepki almıştı.

Bu isimlerden biri olan Manuş Baba, havalimanındaki konserini de kapsayan 19-24 Eylül tarihleri arasındaki konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

Doğrudan havalimanı konserine katılmayacağını ilan etmeyen Manuş Baba'nın, bu kararı gelen tepkilerin ardından aldığı belirtiliyor.

KİMLER KATILIYOR?

Festival ekibi tarafından paylaşılan afişe göre, Edis, Soner Sarıkabadayı, Manuş Baba ve İmera festivalde yer alacak.