Sıkıyönetim altındaki 3. Havalimanı'nda Teknofest düzenlenecek

İşçilerin adeta sıkıyönetim altında tutulduğu, giriş-çıkışlarının sıkı kontrol altına alındığı 3. Havalimanı’nda, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın başında bulunduğu kurum tarafından Teknofest adlı bir festival düzenleniyor. İBB festivale katılım için ilçe merkezlerinden servisler kaldıracağını duyurdu.

Haber Merkezi

İnsanlık dışı çalışma koşullarına başkaldıran 3. Havalimanı işçilerinin iş bırakmasının ardından gözaltına alınan yüzlerce işçi hâlâ karakollarda tutuluyor. 3. Havalimanı, önceki gece jandarma baskınının ardından adeta sıkıyönetim altında tutulurken, onlarca TOMA'nın, akreplerin ve ağır silahlı jandarma özel harekat güçlerinin bulunduğu alana işçilerin giriş-çıkışları binbir güçlükle sağlanıyor.

3. Havalimanı inşaat alanında güvenlik güçlerinin elinde isim listelerinin bulunduğu ve iş bırakma eylemine katılan işçilere karşı bir “cadı avı”nın sürdürüldüğü belirtiliyor. İnşaat alanındaysa İGA tarafından kurulan sorgu odalarında işçilerin kaba dayak vb. yöntemlerle iş bırakma eylemini örgütleyen arkadaşlarını ihbar etmelerinin istendiği ileri sürülüyor.

“Köle değiliz” diyen işçiler jandarma saldırısına uğrar, gözaltında şiddete maruz kalırken, 29 Ekim’de ilk etabının açılması beklenen havalimanında 20-23 Eylül tarihlerinde Teknofest adlı bir festival düzenlenecek. Festivalin başındaysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masası bugün yurttaşlara bir SMS mesajı göndererek “havacılık şovları”nın da yapılacağı festivale ücretsiz servis kaldırılacağını duyurdu. Kölelik koşullarına karşı çıkan işçilerin sıkıyönetim altında tutulduğu alanda yapılacak festivale yapılan çağrı tepkilere neden oldu. İBB’nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

Teknoloji üreten Türkiye’nin festivali TEKNOFEST, 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanında düzenleniyor. Havacılık şovları, teknoloji yarışmaları, drone yarışları, eğitim atölyeleri ve çok daha fazlası… Servisler ilçe merkezlerinden kaldırılacaktır. Ulaşım ve katılım ücretsizdir.

Öte yandan CNNTürk’te yayımlanan bir programa katılan Selçuk Bayraktar da festivalle ilgili olarak “Milli teknoloji hamlesi ancak bir toplumsal seferberlik haliyle yapılabilir. Gencinden yaşlısına herkes buna inanmalı. Bu nedenle T3 Vakfı'nı kurduk. Teknofest gibi etkinlikleri düzenleyerek milli teknoloji hamlesi tüm alanlara yayılacağına inanıyoruz” dedi.

Bayraktar, TSK'nin envanterinde 58 adet bulunan Bayraktar TB2 İHA'sının kendi sınıfında dünyanın en iyisi olduğunu söylediği açıklamasında, “Bunun iki sebebi var. Birincisi silahlı kuvvetler bu kadar etkin İHA'ları kullanabilen dünyada 3 ülkeden biridir. Dünyada 6 ülke bu teknolojiyi bu seviyede yapabiliyor. Bunun içinde Rusya ve birçok Avrupa ülkesi yok. Bu teknolojiyi Türkiye terörle mücadelede çok aktif kullanıyor. Dünya askeri harp tarihi açısından Afrin operasyonu büyük bir başarıdır. Özellikle İHA ve SİHA'lar konusunda ilkler yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.