TKP'li 3. Havalimanı İşçileri: Patronlar varlığımızı işte o anda anladı

TKP'li Üçüncü Havalimanı İşçileri, bu sabah 3. havalimanında yaşananlara ilişkin bir açıklama yayımladı. Servislerin önünü kesip iş bırakan işçilere, patronun çağrısıyla şantiyeye gelen jandarmanın biber gazı, plastik mermiler ve havaya ateş açarak saldırdığını, bazı arkadaşlarına çıkış verildiğini belirten TKP'li işçiler, 'Örgütlenirsek kazanırız ve örgütlenirsek patronlar…

soL - İstanbul

TKP'li Üçüncü Havalimanı İşçileri bu sabah havalimanında işçilerin başlattığı direniş hakkında bir açıklama yaptı.

Dün akşam yoğun yağmur altında iki saat servis beklemek zorunda kalan işçilerin bu sabah da aynı durumun yaşanması üzerine isyan ettiğini vurgulayan işçiler, patronun çağırmasıyla şantiyeye gelen tuğgeneral emrindeki jandarmanın kendilerine saldırdığını, birçok işçiye çıkışlarının verilmeye başlandığını belirtti.

"Biz işçileri sindiremeyecekler" diyen TKP'li Üçüncü Havalimanı İşçileri'nin açıklaması şöyle:

Son günlerde Abdülhamit adıyla gündeme giren 3. Havalimanında işçi cinayetleri devam ediyor.

Havalimanına konulmak istenen adın hakkını verircesine, işçilere yönelik insanlık dışı uygulamalar ve politik baskı da yoğunlaştı.

29 Ekim'deki açılışa yetiştirilmesi istenen havalimanında 36 bin kişi gece gündüz her gün daha tehlikeli hale gelen koşullarda çalışıyor.

Havalimanı açmaktan bahsedilen ama yıllardır yolları yapılmayan şantiyede dün de servislerin kaza yapması sonucu resmileşen rakamlara göre 2 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti.

Sayısını kimsenin bilmediği kadar işçi bu inşaatta hayatını kaybetti.

Diğer sorunlarımız da bu baskı koşullarında sürekli artıyor.

İşin başından beri yolların yapılmaması ve servis sayısındaki yetersizlik nedeniyle oluşan ulaşım rezaleti, 5 km uzaktaki kampa 45 dakikada gitmemize neden oluyor.

Dün akşam yağan yoğun yağmurda servislerin 2 saat gecikmesiyle binlerce işçi mağdur oldu.

Bu sabah tekrar eden duruma isyan ettik ve servislerin önünü kestik işçiler olarak.

Patronlar varlığımızı işte o anda anladı. Zira 36 bin kişinin hummalı bir biçimde çalıştığı şantiyede kimse çalışmamaya başladı.

Milletin "bir yerine bir şey yapmakla" övünen patron, jandarmaları göreve çağırdı.

Başlarındaki tuğgeneralin emriyle jandarmalar, TOMA’lar, biber gazı, plastik mermilerle ve havaya ateş ederek biz hakkını isteyen işçilere saldırdı.

Birçok arkadaşımıza bugün itibariyle çıkışlar verilmeye başlandı ancak haklarımız için mücadelemizde biz işçileri sindiremeyecekler.

Örgütlenirsek kazanırız ve örgütlenirsek patronlar kaybeder!

TKP'li Üçüncü Havalimanı İşçileri