Malezya'da 'göçmenlere ait' 139 mezar bulundu

Malezya'da insan kaçakçılarının kullandığı kamplarda göçmenlere ait olduğu sanılan 139 mezar bulundu.

Malezya polisi, ülkenin kuzeyinde Tayland sınırı yakınlarında insan kaçakçılarının kullandığı 28 kampta göçmenlere ait olduğundan şüphelenilen 139 mezar bulduklarını açıkladı.

BBC'nin haberine göre, Emniyet Genel Müdürü Halil Ebu Bekir, 11 Mayıs'tan bu yana buldukları mezarlardan bazılarında birden fazla ceset çıkarıldığını söyledi.

Mezarların göçmenlerin ormanlardaki kamplarda tutulup, ailelerinden fidye istendiği insan kaçakçılığına dair kanıt oluşturduğu belirtiliyor. Çok sayıda göçmenin hastalık ya da açlık nedeniyle öldüğü sanılıyor.

Yeni bulunan mezarların, sınırın Tayland tarafında insan kaçakçılarının kullandıkları kampların yakınlarındaki onlarca sığ mezara yakın bir noktada olduğu da kaydedildi. Tayland kaçakçıların kullandığı rotaları engellemeye başlamıştı.

Göçmenlerin çoğu vatandaş sayılmadıkları Myanmar'daki baskılardan kaçan Arakan Müslümanları. Ancak göçmenler arasında ekonomik nedenlerle Tayland üzerinden Malezya'ya geçmeyi amaçlayan Bangladeşliler de var. Ancak geçen hafta Endonezya ve Malezya bir yıl içinde uluslararası toplum tarafından başka yerlere yerleştirilmeleri talebiyle göçmenlere geçici sığınak sağlamayı kabul etti.