KHK’lı doktorlar için kısıtlama kabul edildi: Yalnızca SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde çalışabilecekler

AKP ve MHP, KHK'lı doktorların çalışmasını kısıtlayan maddeyi kabul etti. Kabul edilen maddeyle birlikte güvenlik soruşturması sebebiyle kamuya alınmayan doktorlar, yalnızca SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde ve muayenehanelerde çalışabilecek.

İhraç edilen ve "güvenlik" gerekçesiyle atanamayan doktorlara çalışma yasağı getiren madde için AKP, değişiklik önergesi verdi.

Önerge hakkında konuşan AKP'li Abdullah Ağralı, "Güvenlik soruşturması sebebiyle göreve alınmayan yeni mezunların özel sektörde çalışmasının önü açılmaktadır" dedi.

Madde, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

Kabul edilen maddeyle birlikte çalışma hakkı 2 yıl boyunca engellenen doktorlar, yalnızca SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde ve muayenehanelerde çalışabilecek. Bu kapsamda Türkiye'deki sağlık kurumu sayısı oldukça az.

'HEKİMLER AÇLIĞA VE ŞİDDETE TESLİM EDİLİYOR'

AKP tarafından hazırlanan düzenlemeye ilişkin soL'a açıklamalarda bulunan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, hekimlerin torba yasa ile hem açlığa hem de şiddete teslim edildiğini vurgulamıştı.

Adıyaman, tartışma konusu olan düzenlemeyle ilgili, "İhraç edilen sağlık emekçilerinin SGK ile anlaşmalı yerlerde çalışması düzenlemeyle birlikte engelleniyor. Bu insan haklarına aykırı, hiçbir yargılama ve suçlama yapılmadan ihraç edilen sağlık emekçilerinin açlığa itilmesi kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.