Erdoğan'ın tekmecisi Yerkel, Ekşi Sözlük'teki kendisi ile ilgili yorumları kaldırttı

Soma katliamının ardından dönemin Başbakan’ı Tayyip Erdoğan’ın Soma'ya ziyareti sırasında bir madenciye tekme atan Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, Ekşi Sözlük'te kendisi ile ilgili yorumları mahkeme kararıyla kaldırttı.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Soma katliamının ardından gittiği Soma'da, AKP'yi protesto eden madenciyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel Ekşi Sözlük'te kendisi ile ilgili yorumları mahkeme kararıyla kaldırttı.

Odatv'deki habere göre, Ekşi Sözlük'ten yapılan duyuruda, "Bu başlıkta (Yusuf Yerkel) yer alan içeriklere Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 2015/4662 d. iş sayılı 03/12/2015 tarihli kararı uyarınca erişimin engellenmesine karar verilmiştir" denildi.

Ancak Yusuf Yerkel'in kendisini "unutturmak için" yaptığı bu hamle, Yerkel isminin yeniden Ekşi Sözlük'ün bir numaralı gündem maddesi olmasına neden oldu. 

Birçok Ekşi Sözlük yazarı kararı ağır bir dille eleştirirken, bir yazar da Yerkel'in madenciyi tekmelediği görüntüleri yeniden paylaşarak "kendisine tavsiyem bu görüntüleri hafızalarımızdan da silecek bir mahkeme bulması. yoksa buradan entry sildirmekle olmuyor. ve adını onca zaman geçmesine rağmen asla unutmadığımızı da belirtelim."diye yazdı.