Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Çetenin kumpası ile genel başkan oldun

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Sen kendi genel başkanına ihanet ederek, kendi genel başkanına kurulan kumpas üzerinden, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin. Anlaşılan şimdi bunun diyetini ödüyorsun" dedi.

AKP Sakarya 5. Olağan İl Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar:

'ŞAH DA MAT DA' DİYECEĞİZ

2001'de böyle zayıf bir ülkeden, dünyada parya muamelesi gören bir ülkeden, 2023'te küresel bir güç olmaya ilerleyen bir ülke haline getirdik. Bugün 7 Şubat, 7 Haziran'a gidiyoruz inşallah. Şah da diyeceğiz mat da diyeceğiz inşallah. Ama bu sefer Sakarya’dan 7'de 5 değil, 7'de 7 istiyoruz. Matın tanımı bu olacak. İnşallah Sakarya'dan 7 Haziran'da Ankara'ya 7 güzel hediye göndereceğiz. z

'BU ZAT NE YAPMAK İSTİYOR?'

Gayrimüslim vatandaşlarımızla, dini liderlerle daha iki hafta önce görüştüm, hepsi hükümetimize teşekkür etti. Peki bu zat (Fethullah Gülen) ne yapmak istiyor? Amerikan kongresindeki lobilere oynuyor. Rum lobisini, Yahudi lobisini, Ermeni lobisini aleyhimize kışkırtamaya çalışıyor.

'MİLLETİ KIŞKIRTMA'

Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum: Sen kendi genel başkanına ihanet ederek, kendi genel başkanına kurulan kumpas üzerinden, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin. Anlaşılan şimdi bunun diyetini ödüyorsun. Biraz bağımsız davran, kendin ol. Şuradan, buradan gelen talimata göre hareket etme. Bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anamuhalefet partisinin lideri olarak sorumlu hareket et. Milleti kışkırtma.