Cizre'de ağır yaralanan Çeli Sakçak'ı vuran kurşun sekti mi?

6 Ocak'ta Cizre'de çıkan olaylarda yaralanan memur Çeli Sakçak'ın vücudundan çıkartılan merminin balistik inceleme raporu çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde hendeklerin kapatılmaya başlandığı 6 Ocak tarihinde Ziraat Sokak’ta 14 yaşındaki boyacı Ümit Kurt bir akrepten açıldığı belirtilen ateş sonucu yaşamını yitirmiş, aynı sokakta bulunan memur Çeli Sakçak ise ağır yaralanmıştı. 

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, soruşturma çerçevesinde Çeli Sakçak’ın vücudundan çıkartılan 7.62 milimetrelik mermi çekirdeği balistik inceleme için Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderilmişti. Sakçak’ın vücundan çıkan mermi çekirdeğinin balistik incelemesi tamamlandı. Mermi çekirdeğinin deforme olduğu belirtilen raporda merminin Çelik’e isabet etmeden önce sekmiş olma ihtimalini ortaya çıkardı. 

Raporda, ’Mermi çekirdeği parçası üzerinde oluşan deformasyonların insan vücuduna girmeden önce mi deformasyona uğradığı yoksa insan vücudunda mı deforme olduğu hususunda bir görüş beyan etmek mümkün olmamıştır’ ifadesi kullanıldı.

POLİS AMBULANSA İZİN VERMEDİ
Olay sonrasında Radikal’e konuşan Sakçak yaralandıktan sonra ambulans çağırdıklarını ancak polisin ambulansa izin vermediğini de söylemişti. 6 Ocak’ta Cudi Mahallesi’nde çıkan olaylara müdahale eden polislerin telsiz konuşması da soruşturma dosyasına konuldu. Telsiz konuşmalarında Sakçak’ı almak için olay yerine gitmek isteyen ambulansa polisin güvenlik gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı.

‘SİLAHLARIN İNCELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ’
Olay günü yaralanan Sakçak’ı almaya gelen ambulansa izin verilmemesinin polisler için kusur olduğunu söyleyen avukat Filiz Ölmez sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Savaş halinde bile ambulanslara izin verilirken, olayda yaralanan Çeli Sakçak’ı almaya gelen ambulansa izin verilmemesi suç teşkil ediyor. Güvenlik güçlerinin ambulansa izin vermemesi ve vatandaşa yönelik kötü muamelede bulunduğu ve kusurlu olduğunu gösteriyor. Yaralının hastaneye geç götürülmesi daha büyük zararlar doğurabilirdi. Cinsi belli olan merminin hangi silaha ait olduğunun tespit edilmesi için o gün oraya gelen zırhlı araçlara ait silahların incelemesiyle mümkündür. Olay yerine giden bütün zırhlı araçların silahlarının incelenmesi  istiyoruz. Ayrıca olayın aydınlatılması için zırhlı araçlarda bulunan kameraların görüntü kayıtları dosyaya eklenerek incelenmeli.’’