Bahçeli koalisyona göz kırptı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin milletvekilleriyle koalisyon deneyimlerini paylaştı. Bahçeli, “Koalisyonda sabırlı olunursa Türkiye’nin birçok sorunu çözülebilir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin bazı milletvekilleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Geçmiş koalisyon deneyimlerini paylaşan Bahçeli, koalisyon kurulmasının Türkiye’nin birçok sorununu çözebileceğini söyledi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Devlet Bahçeli, “Tek parti hükümetleri despotizme gidişin yolunu açar. Koalisyonda ise sabırlı olunursa Türkiye’nin birçok sorunu çözülebilir” dedi.

'SABIRLI OLMAK GEREKİR'

DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin kurulmasıyla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı, o dönemde de MHP’nin DSP ile yan yana gelmemesi düşüncesi olduğunu ve bunu kırdıklarını ifade etti. Bahçeli, “O hükümet, Türkiye’ye çok şey kazandırdı. O dönemde DSP ile MHP’nin bir araya gelmesi birçok şeyi kırdı. Özellikle piyasalarda insanların birbirine daha rahat yaklaşmasına vesile oldu” diye konuştu.

“Aynı dünya görüşüne sahip olmayan” partilerin bir araya gelerek koalisyon oluşturduğunu belirten Bahçeli, “Zordur ama sabırlı olmak gerekir. Aynı dünya görüşünü paylaşmayan iki partinin insanları bir araya geliyor. Böyle olunca herkes birer adam yaklaşması lazım ki huzur içinde Türkiye yönetilsin” dedi.

Bahçeli geçen hafta da partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda, “Tüm alternatifler tüketilir, siyasi istikrarsızlık baş gösterirse Türkiye’yi namerde muhtaç etmeyiz” demişti. Bahçeli, koalisyon için şartlarının Erdoğan’ın anayasal sınırlar içine çekilmesi, “çözüm süreci”nin tamamen rafa kaldırılması ve 17-25 Aralık operasyonlarına adı karışan dört bakanın Yüce Divan’a sevk edilmesi olduğunu ifade etmişti.