Devlet Bahçeli, AKP ile koalisyon şartlarını açıkladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milleti MHP’ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

Seçim sonuçları 4 partili bir meclis yapısı ortaya çıkarmıştır. Seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Gerilimden beslenen odak ve çevreler 7 Haziran’da millet tarafından ikaz edilmiştir. Türk milleti tek adamlık zihniyetini kızağa çekmiştir. Yalan ve iftira ile temellenen siyasi üslup kesin bir darbe almıştır. 7 Haziran ile demokrasi nefes almıştır. Siyasetteki alternatifsizlik rafa kaldırılmıştır.

KOALİSYON TARTIŞMASI

Türk milleti MHP’ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir. 46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Milli duruşlumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir.

AKP tek başına iktidar olma vasfını yitirmiş, koalisyon durumu ortaya çıkmıştır. Bundan sonra ülkemizin koalisyon hükümetlerine alışması lazım. AKP-HDP koalisyonu akla en yakın seçenektir. Eğer samimiyseniz işte size fırsat, işte size imkan. Çözüm koalisyonunu kurun da görelim. 

AKP-CHP KOALİSYONU AN MESELESİ

AKP-HDP mutlu sona ulaşmak yerine ayak sürerse AKP-HDP olmazsa AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir. Kılıçdaroğlu "rövanşist olmayacağız" demiştir. Davutoğlu bu pası almıştır. El altından görüşmeler sürüyor. AKP-CHP koalisyonunun kurulması an meselesidir. Kılıçdaroğlu olası koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip etmiştir. Bizi HDP ile bir araya getirmeye çalışımıştır, bize Başbakanlık önermiştir. Aklı sıra tüm seçenekleri denedim de olmadı demek istemiştir. Merakımdan soruyorum Kılıçdaroğlu? Başbakanlık makamına şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlıu nasıl sunmaktadır? Tuzak kuracak başka parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir? Bu ne pişkinliktir.

BAHÇELİ'NİN KOALİSYON ŞARTLARI

Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse Türkiye'yi namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız. Bunun için ilkelerimiz bellidir.

Süreç tamamen askıya alınmalıdır. 17-25 Aralık karanlığının üzerine tavizsiz gidilmelidir. Sadece 4 bakan söz konusu da değildir, Cumhurbaşkanı huzurunda İranlı kaçakçıya hayasızca ödül verilmiştir. Son şartımız ise Erdoğan'ın anayasal sınırlarına çekilmelisidir.

SURİYE'YE SALDIRI

Geçtiğimiz yıl verilen tezkere hükümetin elini kolaylaştırıyor. Kimseden izin beklenmemeli, harekete geçilmeli. Suriye'de bir alan üzerinde güvenlik tesis edilmeli. Bu bir savaş çağrısı değil, nefsi müdafadır.