AKP'nin 'gidici' vekilleri Erdoğan'ın huzuruna çıktı: Davutoğlu'na gidin yanıtı

AKP'de üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili olamayacak isimler, yasağın kalkması için parti genel başkanı yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Üç dönem kuralı nedeniyle Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Ali Babacan, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Recep Akdağ, Faruk Çelik, Ömer Çelik, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz gibi partinin önemli isimleri vekil adayı olamazken bu isimler kuralın kalkması için harekete geçti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, aralarında eski bakanların da bulunduğu bazı 3 dönemlik milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yemekte buluştu. Geçmiş günlere ilişkin uzun sohbetlerin yapıldığı yemekte milletvekilleri, ‘3 dönem yasağının’ partiye zarar vereceğini, partinin geçmiş ile geleceği arasında bağı kurmak için bazı isimlerin siyasete devam etmesinin önemini anlattı.

Konu açıldığında keskin bir tavır sergileyen Erdoğan, daha sonra yumuşadı, “Bu konuyu benimle değil Başbakan’la konuşun, onun karar vermesi gerekir” dedi.