AKP Sözcüsü: Suudi Konsolos'un seyahati engellenemez

AKP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ülkesine dönen Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun 'dokunulmazlığının' bulunduğunu belirtti. MHP'nin af teklifi üzerinde 'değişiklik' sinayli veren Çelik, ODTÜ mezuniyet töreninde 'Tayyipler Alemi' pankartı açtıkları sebebiyle tutuklanan öğrenciler üzerindeki davanın da geri çekileceğini…

Haber Merkezi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

'SUUDİ KONSOLOSUN DOKUNULMAZLIĞI VAR'

AKP sözcüsü, Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması sonrası Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nde devam eden aramaya yönelik olarak yaptığı açıklamada, " Bunun tam olarak açığa çıkması için her şeyin yapılacağını ve dünya ile açık şekilde paylaşılacağını ifade edebilirim. Türkiye, bağımsız soruşturmasını yürütüyor. (Suudi Arabistan) Konsolosun dokunulmazlığı var, dolayısıyla herhangi bir şekilde seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

MHP’NİN AF TEKLİFİNE ‘DÜZENLEME’

Çelik, MHP'nin af teklifine ilişkin olarak, "Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor" açıklamasında bulundu.

‘ODTÜ'LÜ GENÇLER DAVASI GERİ ÇEKİLECEK’

AKP sözcüsü, ODTÜ mezuniyet töreninde "Tayyipler Alemi" karikatürünün yer aldığı pankartı açan öğrencilere ilişkin yaptığı açıklamada, "ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları "Tayyipler Alemi" pankartının ardından gözaltına alınan öğrencilerle geçtiğimiz günlerden bir görüşme gerçekleştirdiği açıklanmıştı.

'CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİNİN DEVRİ HUKUKİ'

Ömer Çelik, "CHP'nin İş Bankası hisselerinin devrinde hukuki açıdan bir problem yok. Yapılacak düzenlemeyle esas İş Bankası kendi itibarını korumak açısından bu tartışmaların dışına çıkarılacaktır. Atatürk ülkemizin milletimizin ortak değeridir. Onun mirası Türk milletine aittir. Temsil edilmesi gereken yegane yer, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Atatürk'ün mirası herhangi bir zümrede, sınıfta veya partide temsil edilemez. Milletimizin ortak mirasıdır" dedi.