Üçüncü Havalimanı'nda hak arayan işçilere polis ve jandarma saldırısı

Üçüncü Havalimanı'nda haklarını arayan işçilere sabah karşı polis ve jandarma saldırdı. İşçi koğuşlarının kapılarını kıran polis ve jandarma, 400 civarında işçiyi gözaltına aldı.

Üçüncü Havalimanı'nda haklarını arayan işçilere sabah karşı polis ve jandarma saldırdı. İşçi koğuşlarının kapılarını kıran polis ve jandarma, 400 civarında işçiyi gözaltına aldı. 

Üçüncü Havalimanı'nda dün gün boyunca hakları için direnen, insanca çalışma ve barınma koşulları isteyen işçilere, sabah karşı polis ve jandarma saldırısı düzenlendi.

Jandarma ve özel harekat polisinin ortak operasyonunda yaklaşık 400 işçinin gözaltına alındığı belirtildi.

Polislerin ellerindeki listelere göre gözaltına aldığı bildirildi.

Saldırı sırasında işçilerin kaldığı odaların kapılarının kırılarak zorla girildiği görüldü.


NE OLMUŞTU? 

İstanbul’da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, insanlık dışı çalışma ve barınma koşullarını protesto için dün sabah erken saatlerde eyleme geçmişti.

Yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu, iş güvenliğinin gereği gibi alınmadığını belirten binlerce işçi, çalışma koşullarının düzeltilmesini istemişti.

Eylemin devam etmesi üzerine şantiye alanına çağrılan jandarma, işçilere biber gazı ile saldırmış ancak eylemdeki işçiler geri adım atmamıştı.

Bunun ardından aralarında İnşaat-İş üyelerinin de bulunduğu işçi temsilcileri ile İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu bir araya gelerek, bir görüşme gerçekleştirmişti. İşletmeciye 15 maddelik talep listesi sunduklarını aktaran İnşaat-İş, görüşmenin hiçbir kabulün olmadığı oyalamacı bir tutumla sona erdiğini de duyurmuştu.

İşçilerin eyleme devam kararı alması üzerine ise şantiye alanına jandarma takviyesi yapılmıştı.