Sarraf dosyasından 'Acun' çıktı: Sadece Acun ve ben varız...

Rıza Sarraf'ın ABD'de devam eden soruşturmasında bu kez de WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı. Sarraf'ın Acun'la yapacağı tatil ve Acun için jetini göndermesi de soruşturma dosyasında yer alıyor.

ABD New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nin Mahkeme’ye 3 Haziran’da sunduğu ek dosyalarda, Rıza Sarraf’ın WhatsApp konuşmaları da yer alıyor.

Birgün'den Ömür Şahin Keyif'in haberine göre, toplam 146 sayfalık İngilizce konuşmalar, 1 Kasım 2015’ten 19 Mart 2016 saat 8.50’ye kadar, belgede adı “Adem Turkey” olarak belirtilen bir telefon kullanıcısı ile Rıza Sarraf arasında geçiyor. Başsavcı Bharara, dilekçesinde bu belgeden bahsederken, Sarraf’ın İngilizce konuşabildiğine ve konuşmalarda geçen özel jetini, Royal Holding logosu koyup koymamak üzerine düşündüğü denizaltısını ve konuşmalarda gözler önüne serilen büyük servetini ilk ifadesinde beyan etmediğine dikkat çekiyor.

Konuşmalarda “Adem Turkey” isimli kullanıcının Sarraf’a yakın çalışan bir kişi olduğu ve sadece şirketi ya da şirketleriyle değil özel işleriyle de ilgilendiği görülüyor. Adem Turkey bir mesajında Sarraf’a, “alt katta, ofiste çalışıyorum, geldiğinde ve uygun olduğunda mesaj at” diyor. 2015 yılının Kasım ayında Sarraf ve Adem Turkey arasında geçen mesajlaşmada, Sarraf’ın teknesini sokacağı binlerce euroluk bakımdan ve gideceği lüks tatilden bahsediliyor.

Adem Turkey’in bu tatilde kiralanacak arabaların sayısına karar vermek için, kaç kişinin orada bulunacağına dair sorusunu ise Sarraf, 23 Kasım 2015’te “Sadece Acun ve ben varız” şeklinde yanıtlıyor. Daha sonraki yazışmalarda da Sarraf’ın tekneli, denizaltılı, helikopterli lüks tatiline Acun’un da eşlik edeceği anlaşılıyor.

Acun ismi konuşmalarda birkaç kere daha geçiyor. 25 Kasım’da ise Adem Turkey, “Kişisel olarak Pazar günü (sürüş pistinde) sürüş deneyimi için çok erken kalkmanız gerekecek (uzun bir gecenin ardından) ve Acun’un bunu yapacağından emin değilim” diyor. Yine Adem Turkey, 30 Kasım’da ise “Jetin kaç kişilik dostum” diye soruyor ve devam ediyor: “Acun personelini geri getirebilir miyiz diye soruyor. 9 değil mi?”

Adem Turkey ve Sarraf’ın konuşmalarından ayrıca Sarraf’ın daha sonraki bir tarihte İsveç’ten bir aracı kurum vesilesiyle 750 milyon euroluk bir gemi aldığı da anlaşılıyor.

Konuşmalarda, alınacak başka gemiler, sualtı ekipmanları hatta karavanlardan bahsediliyor.