Sarıyer halkından İBB avukatlarına 'işgalci' tepkisi

İBB tarafından 'işgalci' suçlamasına maruz kalan Ferahevler ve Pınar mahalleleri halkı, 'Biz başka bir ülkeden mi geldik de işgalci oluyoruz, tapularımızı istiyoruz' diyerek belediye avukatlarına tepki gösterdi.

soL Haber - Istanbul

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Ferahevler ve Pınar mahallelerinde yaşayan yurttaşların tapu taleplerine ilişkin açılan davanın ilk duruşması dün görüldü.

Sarıyer Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açtığı davaya binlerce dilekçe vererek müdahil olan yurttaşlar, İstanbul 12. Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına da katıldı.  

“Mahallemize de davamıza da sahip çıkıyoruz” yazılı pankart açan ve “Mahallem evimdir” yazılı dövizleri taşıyan Sarıyerliler, duruşma salonu önünde “Sarıyer bizimdir, bizim kalacak” sloganıyla tepkilerini dile getirdi.

Tarafların dinlendiği duruşmada, İBB avukatları savunmalarında, mahalle sakinlerinin "işgalci" olduklarını iddia etti. İBB avukatlarının suçlamaları üzerine söz alan iki mahalleden 10 yurttaş, 50 yılı aşkın süredir oturdukları mahallelerde, kendilerinin "işgalci" olarak suçlanmasına şaşırdıklarını ifade etti.

"Biz başka bir ülkeden mi geldik de işgalci oluyoruz, tapularımızı istiyoruz" diyerek tepkisini gösteren Tahir Taş isimli mahalleli, yıllardır haklarının sadece seçim dönemlerinde hatırlandığını ve "tapu vaatleriyle" kandırıldıklarını ifade etti.

“Bizim buralarda emeğimiz var" diyen yurttaşlar, "2981 sayılı kanundan doğan hakkımızın kullandırılarak kentsel dönüşüm olmadan tapularımızın verilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

Duruşma, tarafların dinlenmesiyle son bulurken, bundan sonraki duruşmaların halka açık yapılmayacağı öğrenildi. 

Mahkeme heyetinin bir ay içinde dosya üzerinde karar vermesi bekleniyor.