Sakarya Nehri'nde skandal görüntüler

Sakarya Nehri'nde çevre kirliliğiyle ilgili basında yer alan haberler üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla Sakarya Nehri'nde meydana gelen çevre kirliliği haberleri üzerine inceleme başlatan Bakanlık yetkilileri, haberlere konu olan yerin Sakarya 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) deşarj noktası olduğunu belirledi.

İnceleme sonucunda, söz konusu OSB'de endüstriyel atık suyu oluşan işletmelerin bünyelerinde arıtma tesisinin bulunduğu da belirtilirken, bu tesislerden çıkan arıtılmış suların OSB yönetimi tarafından toplanarak terfi istasyonu aracılığıyla 3 kilometre uzaklıktaki Sakarya Nehri'ne deşarj edildiği vurgulandı.

Haberlerin basında yer almasının ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. 

İncelemelerde bulunan uzman ekipler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait laboratuvarlarda incelenmek üzere bölgeden atık su numuneleri aldı. Söz konusu haberleri ihbar olarak değerlendiren Bakanlık yetkilileri 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'ne 145 bin 890 lira idari para cezası uygularken, laboratuvardan gelecek analiz sonuçlarına göre tesislere ek cezalar da verebilecek.