'Proje Okulu' Müdürü soL'un haberinden rahatsız oldu, öğrencileri topladı!

soL'da yayınlanan "Samsun'da 'proje okulları' neye hizmet ediyor" başlıklı haberimizden rahatsız olan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, dün öğrencileri okul bahçesinde toplayıp "proje okulu propagandası" yaptı. Akmeşe'nin, öğrencileri ikna edemediği gözlenirken; SAL öğrencileri ve velilerinin "proje okulu" adı altındaki…

soL-Samsun

Samsun’da "Proje Okulu" kapsamına alınan Samsun Anadolu ve Samsun Sosyal Bilimler Lisesi’yle ilgili yayınladığımız "Samsun’da proje okulları neye hizmet ediyor" haberimiz, Samsun’un köklü okullarından olan ve "Proje Okulu" adı altında dönüştürülmeye çalışılan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'yi rahatsız etti.

ÖĞRENCİLERİ BAHÇEYE TOPLADI, "PROJE OKULU" PROPAGANDASI YAPTI!

Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, dün nöbetçi öğrenciler aracılığıyla tenefüs sırasında tüm öğrencileri okul bahçesine çağırdı. "Proje okullarının" öneminden bahseden Akmeşe, Samsun Anadolu Lisesi (SAL) öğrencilerinin "özel" olduğunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün SAL öğrencilerine ayrı bir önem verdiğinden söz ederek, öğrencileri "proje okulu"na ikna etmeye çalıştı. Açıklamalarıyla soL'un haberindeki "Neden Samsun Anadolu Lisesi?" sorusunu yeniden akıllara getiren Müdür Akmeşe, gönderilen öğretmenlerin bir dönüşüm projesiyle gönderildiğini ifade etti. Yeni gelen öğretmenleri de, öğrenciler karşısına adeta "görücüye" çıkarır gibi, geldikleri okullarda ne kadar sevilen öğretmenler olduğunu propaganda etti. Okula gönderilen kimi öğretmenlerin daha önce imamlık ve müftülük görevlerinde bulunan "devşirme öğretmenler" olduğu iddialarına ise bir açıklık getirilmedi.

Okul bahçesinde, miting alanında hitap eder bir üslupla konuşan Akmeşe, öğrencilere yönelttiği "yeni öğretmenlerden memnun olup olmadıkları" yönündeki soruya da olumlu bir yanıt alamadı.

soL'da yayınlanan haberlerden rahatsız olan Okul Müdürü Akmeşe, okul girişine asılan "Vatan Sevgisi İmandadır. Hz. Muhammed" tabelasının yanında Atatürk’ün sözünün de olduğunu dile getirdiyse de, öğrenciler arasındaki "Proje Okulu" uygulamasına yönelik rahatsızlık devam ediyor.

Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında "Proje Okulu" adı altındaki AKP projesine karşı öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin dayanışma içindeki mücadelesi sürüyor.