ÖDP'de kongre günü

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) 9. Olağan Kongresi tamamlandı. Kongre sonrası Alper Taş, Önder İşleyen, Pelin Bektaş, Çiçek Çatalkaya ve İlknur Başer Başkanlar Kurulu üyesi oldu

Haber Merkezi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) 9. Olağan Kongresi Ankara Yenimahalle'deki Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Dün gerçekleştirilen konferans ile başlayan kongre, bugün Başkanlar Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun seçimleriyle devam etti.

Kongrede ilk sözü Başkanlar Kurulu üyesi Pelin Bektaş aldı. Bektaş, “Bu memlekete zulmü reva görenler için zelzele başladı” diyen Bektaş, “Onlar da bunu biliyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Biz yendik. Gezi’de yendik, 16 Nisan Referandumu sürecinde yendik, kazandık. Belki de bizi hatırlamaya, bizi hatırlatmak ve bugünlerde yeniden yaşatmak için hatırlatmaya ihtiyaç var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından ÖDP Başkanlar Kurulu belirlendi. Başkanlar Kurulu Önder İşleyen, Alper Taş, Pelin Bektaş, İlknur Başer, Çiçek Çatalkaya’dan oluştu.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Alper Taş, "CHP ve HDP’nin kapsayamadığı büyük bir kitle var. Bizler sosyalistler ve devrimciler olarak bu kitleyi kazanmalıyız. Haziran Hareketi ve ÖDP’nin bunu önüne koyması lazım. 2019 seçimlerine de bu perspektifle hazırlanmalıyız. Bu anlamda 2019 seçimlerinde mutlaka devrimciler ve sosyalistler olarak aday çıkarmalıyız. Şunu net biçimde söylemeliyiz; ilk turda aday çıkarmamak tamamen Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmektir, Başkanlığı Erdoğan’a hediye etmektir. Şunu da söylemeliyim ki başkanlığa hayır derken var olan parlamenter sistemi de övmüyoruz devrimciler olarak. Var olan sistemin birçok sorunu vardır" dedi.

TKP'DEN MESAJ

Kongrede, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi üyesi Ali Rıza Aydın tarafından TKP'nin Kongreye gönderdiği mesaj da okundu.

Ali Rıza Aydın tarafından Kongrede okunan mesaj söyle:  

Özgürlük ve Dayanışma Partisi 9. Büyük Kongresini selamlıyoruz

Türkiye Komünist Partisi’nin dostluk ve yoldaşlık mesajını sizlerle paylaşmanın mutluluğuyla buradayız.

Mesajımızın özü şudur:

Gericiliğe, laiklik ihlallerine, akıl, bilim ve aydınlanma düşmanlığına; tecavüze, cinsel istismara, tacize; iş cinayetlerine, katliamlara; eşitsizliğe, adaletsizliğe, özgürlük yanılsamasına; şovenizme, savaşa; piyasaya, özelleştirmeye; kapitalizme, emperyalizme; özetle AKP Türkiyesi’ne ve ekonomi politiği sömürü olan düzene karşı komünist değerlerle, devrimci ahlak ve disiplinle, sınıfsal mücadele stratejisi içinde olmak…

Bilimsel, tarihsel, kültürel, siyasal ve ideolojik tüm birikimlerimizi insanlığın ve işçi sınıfının kurtuluşuna adamak…

Bu düşünce ve hedefimizle kongrenize ve parti mücadelenize yol açıklığı diliyoruz.

Aydınlanma mücadelesinin, devrimci mücadelenin yolu birlikte hepinize/hepimize açık olsun…

Yol arkadaşlığı, yoldaşlık güzeldir. Ama asıl güzel olan devrimde ve sosyalizmde buluşmaktır.