MGK açıklamasında OHAL'den bahsedilmedi

MGK sonrasında yapılan açıklamada OHAL'in uzatılmasına ilişkin bir tavsiye bulunmadı. Açıklamada "Fırat Kalkanı" harekatının bittiği duyuruldu.

4 saat süren MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, OHAL'in uzatılması yönünde tavsiyede bulunulmadı.

Uzatılmaması durumunda OHAL'in 19 Nisan'da biteceği biliniyor.

Yapılan açıklamada, Suriye'de bulunan PYD'den bahsedilerek "Türkiye'nin terörist ilan ettiği gruplara müttefiklkerimizin destek vermesi dostane ilişkileri zedeler" denildi.

Açıklamada Avrupa ile yaşanan gerginliğe ilişkin "Son günlerde Türk siyasetçi ve devlet adamlarına karşı bazı Avrupa ülkelerinde muhatap hükümetlerce sergilenen uluslararası hukuk kurallarına ve diplomatik teamüllere aykırı tutum ve davranışlar ile bu kapsamdaki İslam karşıtı ırkçılık faaliyetleri değerlendirilmiştir. Devletimizin fiziki saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızın hak ve hukukunun müdafaası hususunda alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir" ifadesi de yer aldı.

'FIRAT KALKANI HAREKATI SONUÇLANDI'

MGK açıklamasında, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin "Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir"  denildi.

Daha önceki açıklamalarda, harekatın Rakka ve Menbic'i de kapsayacağı öne sürülüyordu. Ancak MGK açıklamasında "harekatın başarıyla sonuçlandığı" duyuruldu.