İstanbul sokaklarına AKP'nin bekçileri geliyor: 'Silah kullanmakta tereddüt etmeyin' dedi...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açtığı bekçi kadroları sonrası bugün şehir sokaklarında bekçiler olacak. Özel Harekâtçıların eğitim verdiği bekçilere, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından "Kanuni haklar doğduğunda yetkiniz neyse ona göre hareket edin. Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin" mesajı verildi.

AKP, İstanbul'da mahalleleri bekçilerine teslim edecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan bekçi kadrosuna başvuran ve Şubat ayından bu yana eğitim alan 700 kişiden 386'sı bugün İstanbul sokaklarında göreve başlayacak.

Güneşin batışından doğuşuna kadar mahallelerde devriye görevini yapacak olan bekçilere, özel harekat polisleri eğitim verdi.

386 bekçinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın açıklamaları bekçilere nasıl bir görev verildiğini de gözler önüne serdi.

"Ben size Gece Kartalları diyorum. Kendi aramızda da size Gece Kartalları diyeceğiz. Biz sizleri ikaz edip, yönlendireceğiz. Başlangıcımız nasıl olursa öyle devam eder. Çakı gibi başlayacağız. Öyle hassas başlayacağız ki, gittiğiniz ilçelerde bunu hissettireceksiniz. Hemen bir günde olmayabilir. Hepinize acil müdahale eğitimi verdik. Bu eğitimi yine vereceğiz" diyen Çalışkan, "Kanuni haklar doğduğunda yetkiniz neyse ona göre hareket edin. Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin. Belli bir süre sonra Gece Kartalları bir hırsız yakalamış. Bir olaya müdahale etmiş. Bunlar konuşulduğu zaman önde başlayacağız. Bu sistemi İstanbul'da oturttuğumuzda tüm Türkiye'de sistem çok güzel yürüyecek. Çakı gibi, aslan gibi olacaksınız. Kendinize hitap edilmediğiniz hiçbir kelimeyi vatandaşa yöneltmeyin. Eşinize, annenize, babanıza hitap edilmesini istemediğiniz hiçbir lafı vatandaşa kullanmayın" ifadelerini kullandı.