IŞİD 50 kişiyi katletti, polisler seri katille selfie çekti, TRT'de 'namaz kılmayan hayvan' dendi!

Pazar günü sabah saatlerinde Atalay Filiz'in yakalanması haberiyle başlayan gündem akşam saatlerinde Orlando katliamını IŞİD'in üstlenmesiyle devam etti. Türkiye ve dünyadaki bu gelişmelerle birlikte, AKP'nin propaganda merkezi haline dönüşen TRT'den ise "namaz kılmayan hayvandır" sözleri yükseldi.

Haber Merkezi

Günün ilk haberi günlerdir "seri katil" olarak aranan ve 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz'in yakalanması oldu. 

Filiz'in ilk ifadesi gündeme bomba gibi düşerken dünyanın diğer ucundan katliam haberi geldi.

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde genellikle eşcinsellerin gittiği ve 2004'ten beri faaliyet gösteren Pulse isimli barda ilk sayılara göre 20 kişi öldürüldü. 24 kişi yaralandı.

20 kişinin öldüğü Pulse bar katliamını anlatan görgü tanıkları en az 40 el ateş açıldığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

Katliamda ölenlerin sayısı Türkiye'de 20 olarak bilinirken, ABD basınında çıkan haberlerde ölenlerin sayısı 50 olarak açıklandı. Başta 24 olan yaralı sayısı ise 53'e yükseldi.

GÜNDEM DURMUYOR

Özellikle Türkiye basınının gözü tam ABD'deki katliama yönelmişken, gündem yeniden Atalay Filiz'le sarsıldı. Atalay Filiz'i gözaltına alan polislerin 3 kişinin katil zanlısı Filiz ile ortaya çıkan "selfie" görüntüleri ve "tebrik" konuşmaları gündemdeki yerini hızla aldı.

Akşam saatlerine kadar iç basının Filiz'e ilişkin paylaşımları yoğunlaşırken, üçüncü büyük haber de AKP'nin gerici dönüşümüne en fazla maruz kalan TRT'den geldi. 

TRT'de kendisine ilahiyatçı diyen Mustafa Aşkar isimli bir adam, "namaz kılmayanlar hayvandır" dedi. TRT'nin "Ramazan sevinci" isimli programında sarf edilen sözler, iç gündemde geniş yankı bulurken, gözler yeniden ABD'ye çevrildi. 

Ülke gündeminin es verdiği sıralarda, Orlando'daki katliamın IŞİD tarafından üstlenildiği ortaya çıktı.

Katliamın faili Afgan asıllı Omar Mateen'in saldırıyı gerçekleştirdiği sırada 911 arayarak "IŞİD'e bağlılık yemini" ettiği öğrenildi. 

Katliamdan saatler sonra açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Barack Obama ise ülkede "ulusal yas" ilan edildiğini sözlerine ekledi.