Obama'dan Orlando katliamına ilişkin ilk açıklama

ABD Başkanı Obama, Orlando'da yaşanan gece kulübü katliamının, ABD'nin yaşadığı en kanlı saldırı olduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, 50 kişinin hayatını kaybettiği Orlando'daki gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin yaşamını yitidrdiği saldırının, "terör ve nefret" eylemi olduğunu söyledi.

Obama, FBI Direktörü James Comey ve danışmalarıyla yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Obama şunları söyledi:

"Bu saldırı bize şunu hatırlattı; dini ve cinsel yönelimi ne olursa olsun, bu saldırı bize yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir nefret eylemi veya saldırısı, bizi Amerika yapan değerlerden vazgeçmemize sebep olamayacaktır. ABD'deki en kanlı saldırı olarak tarihe geçti. Bu saldırı bize bir kez daha silah edinmenin, bir okulda veya sinema salonunda, gece kulübünde saldırı gerçekleştirmenin ne kadar kolay olduğunu gösterdi.

Önümüzdeki saat ve günlerde bu trajedinin kurbanlarını öğreneceğiz, yüzlerini tanıyacağız, kendi aileleriyle, dostlarıyla ne gibi ilişkileri vardı, bunları öğreneceğiz. Nasıl bir ülke olacağımıza karar vermemiz lazım artık. Tanrı onlara buna dayanma gücü versin. Bize de, onların yanında olabilme gücü versin ve değişme arzusu versin.

Bu hayatları onlardan alan nefret bizi yönetmesin. Hayat kurtaran dostların, arkadaşların yüzleri yaşasın, nefretin yüzleri yaşamasın. Ve bu saldırı sonrasında ortak bir duruş sergilemeye, ulusumuzu savunmaya ve bizleri tehdit eden güçlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Ve Tanrı bu ülkeyi korumaya devam etsin."