İmam 12 yaşındaki çocuğu istismar etti, baba şikayetçi değil!

Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen cami imamı 33 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor ancak kızın babası şikayetçi olmadı. Tutuklu imam Y.Ö.’nün yargılanmasına Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği öne sürülen cami imamı 33 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor ancak kızın babası şikayetçi olmadı.

Baba T.İ., 12 yaşındaki kızı H.’nin dolabında 7 Temmuz 2017’de bir cep telefonu buldu. Baba, bilmediği bir numaradan gelen mesajlarda "uygunsuz içerik" görünce kızıyla konuştu.

Telefonun kızına Kuran dersi veren imam Y.Ö. tarafından hediye edildiğini, mesajların da ondan geldiğini öğrenen adam jandarmaya giderek 32 yaşındaki imam Y.Ö.’den şikayetçi oldu.

Y.Ö. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İlçe müftülüğü tarafından açığa alınan imam hakkında idari soruşturma açıldı.

ÇOCUK İSTİSMARI ANLATTI

Mağdur H.İ. ifadesinde, Y.Ö.’nün kursa gelen dört kız çocuğuna ilgi gösterdiğini belirterek yaşadığı istismarı anlattı. Kız çocuğu şunları söyledi: 

"Son olarak bana bir cep telefonu verip, sürekli görüşmek istediğini söyledi. O günden beri sürekli arayıp, mesaj attı. Aramalara cevap vermedim. Bu durumu ailemize anlatırsak, bizi rezil edeceğini söyleyip tehdit ediyordu.”

İMAM MESAJLARI KABUL ETTİ

Y.Ö. ise ifadesinde 1,5 yıldır imam olarak görev yaptığını ifade ederek şöyle devam etti: 

“Aynı zamanda kız öğrencilere Kuran eğitimi veriyorum. Öğrencilere yönelik öpme, okşama ve sarılma gibi hareketlerde bulunmadım. Zaman zaman elimi öğrencilerin omuzlarına atarak sarılıyordum. Ancak bu hareketleri cinsel amaçla yapmadım. Sınıfta cinsel içerikli hikayeler anlatmadım. Mağdurdaki telefonu kendisi hediye istediği için verdim. Mesajları yazarken kötü bir niyetim yoktu. İki mağdurda bulunan künyeleri de ben verdim. Bunları da mağdurlar istedi.”

YAŞI KADAR CEZA İSTENDİ

Soruşturma sonunda imam hakkında "çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 33 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede mağdurun ifadelerinde adı geçen diğer dört öğrencinin beyanlarının alındığı ancak iddiaları doğrulamadıkları ifade edildi. Bunun üzerine yeniden ifadesi alınan H.İ.’nin ilk beyanını tekrar ettiği, diğer arkadaşlarının ise aile baskısı nedeniyle ifade vermek istemediği belirtildi.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

İddianamenin kabulünün ardından talimatla ifadesi alınan H.İ. imam Y.Ö.’nün cinsel istismarına uğradığını belirterek şikayetçi oldu. Ancak baba T.İ. şikayetçi olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Y.Ö.’nün yargılanmasına Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay ve Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları da duruşmaya katılma talebinde bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından "genel ahlak nedeniyle" kapalı yapılmasına karar verilen yargılamada sanık tahliye edilmedi.