Gülen'den sonra cemaatin iki numarası olarak tanınan Özcan'ın oğlu tutuklandı

Fethullah Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden Enes Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Enes Özcan'ın, Gülen'in ölümünden sonra cemaatin başına geçeceği düşünülen Mustafa Özcan'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında cemaatin tepe yönetimindeki önemli isimlerden Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan'ın da aralarında bulunduğu yedi kritik isim yakalandı. Enes Özcan'ın, telefon rehberinde babasının adını "Başyüceler Şurası Başkanı" olarak kaydettiği tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gün düzenlediği operasyonda haklarında yakalama kararı verilen fizik öğretmeni Enes Özcan ile Mehmet Akif Genel'in de aralarında bulunduğu yedi şüpheliyi gözaltına aldı. cemaatin gizli evleri olan "Gaybubet" evlerinde gözaltına alınan şüpheliler götürüldükleri İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorguya alındı. 

Yakalanan Enes Özcan'ın, cemaatin ikinci ismi olarak bilinen Mustafa Özcan'ın oğlu olduğu öğrenildi. Şüphelinin yanında ele geçirilen bir telefonda babasının isminin farklı kaydedildiği de belirlendi. Babasını "Başyüceler Şurası Başkanı" olarak kaydeden Özcan'ın telefonunda Bylock tespit edildi.

Orta Asya'dan getirilen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını ve eğitim işlerini organize ettiği tespit edilen Enes Özcan tutuklandı.

Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Aralarında Mehmet Akif Günel ve Enes Özcan'ın da bulunduğu beş şüpheli tutuklandı. İki şüpheli hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.