Gericilerden Sosyalizm Üniversiteleri standına tehdit: Kan dökeceğiz!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde dün Komünist Gençlik üyesi öğrencilerin "Zübükler iş başında... Üniversiteye camiyi kim istiyor?" başlıklı açıklama yapmasının ardından bugün öğle saatlerinde Bomonti yerleşkesine gelen bir grup gerici, Sosyalizm Üniversiteleri standına saldırdı. İnanç özgürlüğünü savunduklarını iddia eden gericiler, "Kan akıtacağız" tehididi…

Haber Merkezi

ODTÜ'den sonra İTÜ ve MSGSÜ'nde de cami açılması için harekete geçen gericiler, bugün öğle saatlerinde MSGSÜ Bomonti yerleşkesine gelerek Sosyalizm Üniversiteleri standı açan Komünist Gençlik üyesi öğrencileri "Kan akıtacağız" diyerek tehdit etti. 

DÜN NE OLMUŞTU? 

Komünist Gençlik, gerici kampanyaya karşı "Zübükler iş başında... Üniversiteye camiyi kim istiyor?" başlıklı bir açıklama yapmıştı. Okula 2 dakika mesafede mescit, 10 dakika mesafede cami varken, okulun mescitten çok daha acil ihtiyaçları mevcutken, mescit talebinin bir kampanyaya dönüştürülmesine tepki gösteren Komünist Gençlik üyesi öğrenciler, gericilerin astıkları afişleri kaldırmış, “Üniversitede Camiyi Kim İstiyor” başlıklı bildiri dağıtmıştı.

BUGÜN "KAN DÖKECEĞİZ" TEHDİTİ SAVURDULAR

Bugün öğle saatlerinde MSGSÜ Bomonti yerleşkesine gelen 15-20 civarında gerici, Komünist Gençlik üyesi öğrencilerin kurduğu Sosyalizm Üniversiteleri standını hedef aldı. Yaşanan küçük çaplı arbededen sonra, gerici öğrenciler "Mescid İstemiyoruz'a Cevap" başlıklı bir karşı bildiri dağıtmaya başladı. Bu bildiride açıkça cihad çağrısı yapan gericiler, geniş bir "cihad" tanımı yapmayı da ihmal etmediler.

Gericiler, Sosyalizm Üniversiteleri standında çalışma yürüten Komünist Gençlik üyesi öğrencilere yönelik olarak da "Kan dökeceğiz" tehdidinde bulundular. Provokatif bir biçimde standa yaklaşan gericiler, standın fotoğrafını çektiler. 

Komünist Gençlik üyesi öğrenciler ise "Yerleşkemize gelen gericiler hem inanç özgürlüğünden bahsedip hem Sosyalizm Üniversiteleri standına saldırdılar. Bir yandan bildirilerinde 'Biz katil miyiz?' diye kendilerini savunup diğer yandan 'Kan dökeceğiz' tehdidinde bulundular. Gericilerin gerçek niyetini biliyoruz" dediler. 

Komünist Gençlik üyesi öğrencileri tehdit eden ve cihad bildirisi dağıtan gericiler, bir süre daha yerleşkede bekledikten sonra, Sosyalizm Üniversiteleri standında çalışma yürüten öğrencilerin kararlığını görünce okuldan ayrıldılar.