Zübükler iş başında... Üniversiteye camiyi kim istiyor?

ODTÜ'nün ardından İTÜ ve MSGSÜ'de de gericiler harekete geçti. Cami/mescit açılması talebiyle düzenlenen kampanyalara karşı Komünist Gençlik bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi

ODTÜ'de dağıtılan IŞİD bildirilerinin ardından gericiler şimdi de İTÜ ve MSGSÜ'de harekete geçti. Komünist Gençlik, gerici kampanyaya karşı "Zübükler iş başında... Üniversiteye camiyi kim istiyor?" başlıklı bir açıklama yaptı.

"Üniversitelerimizde, gerici örgütlenmelerin belli aralıklarla gündeme getirmeye başladığı cami/mescit kampanyası, AKP iktidarının Türkiye’nin ilerici birikimine açtığı savaşın bir parçasıdır" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu bir pakettir ve bu paketin içerisinde bilim insanlarını akademiden atma yetkisinin rektörlere verilmesi, bilimsel üretimin tamamıyla uluslararası tekellerin hizmetine koşulması, üniversitelerin “dindar ve kindar” ideologların “bilimsel” hurafelerini gençliğe ve topluma yaydığı kürsülere dönüşmesi vardır. Gericilere göre, bilimle içli dışlı olmak ve kampüslerdeki kültürel faaliyetler “dinden imandan çıkarabilmektedir”, o yüzden dersliklerin hemen karşısına mescitler ve camiler açmak gerekir. Aynı zihniyet, sanayi sitelerinin tam ortasına, okulu olmayan köylere, spor salonu olmayan mahallelere de cami dikmek sorumluluğunu (!) hissetmektedir. 

İşçileri açlık sınırının altında, en temel ihtiyaçlarından mahrum, öğrencileri parasız eğitim hakkından yoksun bırakanlar, bizi hayatımızın hiçbir alanında camisiz, mescitsiz bırakmamaktadırlar.

Bu dinle ehlileştiren, bir yandan da servetine servet katan patronların bize reva gördüğü üniversite ve iş hayatıdır.

Bu patronların çocukları ve üniversitelerdeki uzantıları, gençlerin eğitim masraflarını çıkarmak için geceler boyunca çalıştığı, hatta inşaatlardan düşüp öldüğü Türkiye’de, üniversitelerinde cami/mescit olmadığı için mağdur olmuşlardır!

Yazık…

Üniversitelerimize cami/mescit inşa edilmesini isteyenler, nesnel olarak, bilimsel bilgi üretilen alanları dinselleştirmek ve ehlileştirmek isteyen hükümete, yaşam alanlarımızı yağmalayarak ayakta kalan beton sevdalısı inşaat şirketlerine, Suriye’de okulları bombalayan cihatçı çetelere militan devşiren karanlık yapılara hizmet etmektedirler. 

***

ODTÜ’de yaşananlarda ve benzer şekilde bugün İTÜ ve MSGSÜ’de de başlatılan eylemlerde, bu gerici örgütler mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Çok yazık…

Çünkü düzenleriyle, güç gösterisi için tepemize diktikleri ucube yapılarıyla birlikte tarihten silinecekler.

ODTÜ, İTÜ ve MSGSÜ idarelerini öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük çoğunluğunun görüşlerini dikkate almaya; üniversite öğrencilerini dinselleşmeyi dayatan bu zorbalara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

MSGSÜ'DE TEPKİ VAR

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde baskıcı uygulamalar devam ediyor. Bir süredir güvenlik önlemi adı altında öğrencilerden kart göstermeleri isteniyor, göstermeyen öğrencilerin derslere ve sınavlara girmelerine izin verilmiyor, MSGSÜ’de siyasi çalışma yapan öğrencilerin çalışmaları materyallerine el konularak, afişleri sökülerek, okul içine ve çevresine polis yığılarak engellenmeye çalışılıyor. Solcu öğrencilerin okuldaki çalışmaları engellenirken, gericilerin mescit kampanyası okul yönetimi tarafından herhangi bir engele takılmıyor. Yaklaşık iki haftadır imza toplayarak açılmaya çalışılan mescide karşı çalışma yapan öğrencilerin afişleri gericiler tarafından yırtılırken bu sabah da aynı grubun okulun çeşitli yerlerine afişler astıkları görüldü. 

Okula 2 dakika mesafede mescit, 10 dakika mesafede cami varken; okulun mescitten çok daha acil ihtiyaçları mevcutken yapılan mescit çalışması okul öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştı. Komünist Gençlik gericilerin astıkları afişleri kaldırırken “Üniversitede Camiyi Kim İstiyor” bildirisini dağıttı.