Fikret Orman'dan tepki ceken Erdoğan açıklaması

Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı. Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan taraftarların olmadığı açılışta TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş
Başkanı Fikret Orman'dan tepki çeken açıklamalar geldi.

Vodafone Arena'nın açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar yer aldı.

Törende konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, konuşmasının yarısını Erdoğan'ı överek tamamladı.

Orman'ın tepki çeken açıklamaları şöyle:

Bugün Beşiktaşımız evine döndü, Kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın Cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk.  Beşiktaş Kulübü bu ülke için şehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum.  Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inanan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri. Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak. Stadımızdaki müzemiz, localar, restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü Stadı'ndan çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören stadın açılışında; "Özellikle Fikret Orman'ı kutluyorum böyle bir stadı Beşiktaş'a kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi. Demirören, Erdoğan'ı övdüğü konuşmasında ilginç bir gafa imza atarak kendisini "Beşiktaş Başkanı" ilan etti.

Yıldırım Demirören'in açıklamalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu.

İşte Davutoğlu'nun sözleri;

Sayın Cumhurbaşkanım Beşiktaş'ın değerli yöneticileri hepinizi selamlıyorum. Tarihi bir gün çünkü Kartal evine dönüyor. Spor kulüplerininin başarılı olması için üç gerekçe vardır. Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip ve sembolü Kartal, Selçuklu Devletimizin sembolüdür. Mekanı olarak siyasi devletin kalbinde doğmuştur. Devletimizin kalbi Beşiktaş ile Yıldız Sarayı arasında atıyordu. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletiyle birlikte yürüdü. Bugün Beşiktaşlıların kalben bağlı olduğu siyah beyaz renklere dönmesi devletine bağlılığından olmuştur. Çok sağlam bir geleneğe sahiptirler. Beşiktaş taraftarının bağı çok sağlam bir bağdır. Sağlam bir gelenek ve taraftarınızın ardından altyapı da çok önemlidir. Bu eserde emeği geçen herkesi çok teşekkür ediyorum. 4 temennimi de söylemek istiyorum. Bütün maçlarda başarılar diliyorum. Kara kartal bu staddan başı önde çıkmasın inşallah. Hep başarılı olsunlar. İkincisi bu stat başarıların değil edebinde yaşatıldığı bir stat olsun. Allah bize hep başarılar göstersin. Hayırlı günler diliyorum.

Başbakan Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor:

Sevgili Beşiktaşlılar değerli misafirler hanımefendi ve beyefendiler hepinizi selamlıyorum. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena'yı demek zor geliyor bana ama Kartalımızın yeni stadının yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Şöyle düşündüm, baya gerilere gidelim dedim, yani 70'li yıllar. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar. Beşiktaş altyapısınında Şeref Stadı'nda hazırlandığı yıllar. Çim falan yok o zamanlar. Beşiktaş o zaman orada hazırlanır, altyapı orada hazırlanır. Şimdi tabi Fulya'da altyapı... Hakikaten dünyada örnek olan statlardan birine sahip olmak en güzel örneklerden birisi oldu.

50 MİLYON DESTEK...
Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden birisi olan bu kulüp böyle bir stadı çok önceden hakettiği bazı taslak çalışmalar vardı ve onları gördüğümde bakıyorum ki Fikret Başkan bunları aynen uygulamaya geçirmiş. Hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Stadın projelerini Yıldırım Başkan da bana getirdiğinde, o zaman da bazı taslak projeleri vardı. O zaman da dış görüntüyle ilgili bazı temennilerim olmuştu. Şimdi görüyorum, Fikret Başkan bunu uygulamaya geçirmiş. İstanbul'umuza ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hükümetimize de teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 milyon civarında bir destek verilerek burası yapılmış oldu. Vodafone'a ayrıca bu noktada teşekkür ediyorum. En büyük tebriği de Beşiktaşlılar hak ediyor.

İyi gününde kötü gününde takımının yanında olan Beşiktaş taraftarı farkını hep ortaya koymuştur. Şuan bulunduğumuz yer eski açık... Yeni açık karşısı malum... Amatörde oynadığım zaman gelir, hatta demir parmaklıklar arkasından izlerdim. Rekabetin burada çok daha farklı yaşanacağı bir stat olacak. Beşiktaş taraftarı parmakla gösterilen diğer nitelikleri yanında inşallah centimenliğiyle de hafızalarda yer edecektir. Etkileyici atmosferiyle buraya gelen tüm takım ve taraftarları kucaklayacağına tüm kalbimle inanıyorum. Beiktaş'ın bugünü ve geleceğinde söz sahibi olacağı yeni bir dönem başlıyor. İnanıyorum ki bu stadın hakkını Beşiktaş camiası verecektir. Mekanlarından bir ruhu olduğu söylenir. Tabi sıradan bir eser değil yaklaşık 100 milyon dolar değerinde, 42 bin koltuk kapasiteli... Derbi maçları dahil oynanan her maçı keyifle izleyeceğimizden eminim. Geçtiğimiz 13 yılda neler yaşandığını görmek için geçmişe bir bakmak lazım. 4 büyüklerle sınırlı değil sadece. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına kavuşmuştu. Önce Kasımpaşa daha sonra Beşiktaş statlarına kavuştu ve son olarak Trabzonspor da kısa bir süre sonra stadına kavuşacak. Sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.