Dikimevi'ndeki otobüs kazasında 'Şoför sinirlenip gaza bastı' iddiası!

Ankara Dikimevi'nde belediye otobüsünün durağa girmesi sonucu 12 kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazada ilginç iddialar ortaya atıldı. Bazı görgü tanıklarının "şoförün sinirlenip gaza bastığı" iddiasını dile getirdiği öğrenildi.

Ankara Dikimevi'nde EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsünün Cemal Gürsel Caddesi’nde kontrolden çıkarak otobüs durağına daldığı kazayla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Görgü tanıkları şoförün ‘sinirlendiği için’ gaza bastığını savundu.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, feci kazayı gören vatandaşlar, otobüs şoförünün başka bir kaza nedeniyle sinirlenip gaza bastığını savunarak belirterek, “Fren patlama yok. Orada sürati yoktu, gaza yüklendi buraya kadar geldi. Freni sağlam” dedi.

 

Görgü tanıklarından birisi şunları söyledi: “Belediye otobüsü, başka bir araçla kaza yapmış. O anda, şoförlere yolu kapatmamalarını, polis ekiplerinin 2-3 saatten önce gelemeyeceğini söyledi. Belediye otobüsünün şoförü, ‘bizim ekip gelecek, onu bekleyeceğiz’ dediler. Ondan sonra önde kazaya karışan araç sahibinin hanımı eşine bir şeyler söyledi. Eşi de duymadı. O anda ben de kaldırımda duraktaydım. Bu tarafa geçtim. Bir adım attım, asfalta indim otobüs yanımdan geçti zaten. Arkadan Ankaray’ın girişinden insanlara vurmaya başladı.”

“İKİSİ DE EGO OTOBÜSÜ”

Başka bir vatandaş ise, “İki tane otobüs yolu kapattı. Kaza yapan otobüs şoförü kızdı. Aradan geçerim hesabı bastı, insanları altına aldı. İkisi de EGO’nun otobüsleri. Fren patlama yok. Orada sürati yoktu, gaza yüklendi buraya kadar geldi. Freni sağlam” şeklinde gördüklerini anlattı.

Öte yandan kaza yerinde polisler, vatandaşlar ve basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Gazeteciler kazanın yaşandığı alana girmek istedi. Polis, kendisine gelen emir doğrultusunda kimsenin olay yerine girmesine izin vermedi.